Ny tryckteknik för att skapa smarta kapsyler till drycker

PUBLICERAD: 15 december 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Med Amcor Capsules tryckteknologin Impressions kan man trycka OR-koder, logotyper, etc på undersidan av flaskkapsyler. (Bild Amcor)

Amcor Capsules, som ingår i globala Amcor-koncernen, har lanserat tryckteknologin Impressions som kan användas för att skapa smarta kapsyler på dryckesförpackningar. Tekniken är utvecklad i samarbete med franska företaget MGJ, som är specialiserat på design och tillverkning av förslutningar.

Impressions-tekniken, som bygger på CMYK-färger, gör det möjligt för varumärkesägare att skriva ut allt från QR-koder till färgglada logotyper på undersidan av sina flaskkapsyler och på så sätt åstadkomma en smart digital kommunikation med konsumenterna.

Amcor Capsules skriver att lanseringen av Impressions går hand i hand med de senaste årens digitala utveckling. Covid-19-pandemin har inneburit att sociala medier och digitala upplevelser blivit allt mer viktiga och många varumärkesägare letar efter nya sätt att sticka ut och engagera sig mer direkt med kunder och konsumenter.

Med QR-koder eller andra digitala koder tryckta inuti en kapsyl kan konsumenter få viktig information om återvinningsbarhet för förpackningar eller omdirigeras till webbplatser, där de kan få exklusiva erbjudanden, etc.

”Vi är mycket stolta över att lansera Impressions och spela en viktig roll i konsumentrelationen. En enkel utskrift på undersidan av en flaskkapsyl kan inte bara förbättra kundupplevelsen utan även väcka konsumentens nyfikenhet och vilja att engagera sig digitalt”, säger Catherine Fontinha, marknadschef för Amcor Capsules.

Amcor skriver att tryckta koder inuti kapsyler även blir viktiga som spårbarhets- och autentiseringsverktyg för varumärkesägarna, eftersom den tryckta koden blir tillgänglig först en kund redan har köpt och öppnat produkten.

”Specialtrycket med Impressions har en mängd olika tillämpningar och är avsett inte bara för användare och konsumenter utan också för leverantörer och varumärkesägare”, säger Catherine Fontinha.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx