Ny tryckfärgsserie från Flint för flexibla förpackningar

PUBLICERAD: 20 september 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Flint Group Packaging Inks har utvecklat och lanserat en serie tryckfärger, specialutvecklade för tryck på flexbila förpackningsmaterial.|”ONECode-sortimentet innehåller innovativa, pålitliga och hållbara tryckfärgslösningar”, säger Kim Melander. (Bild Flint Group)|Under det nya varumärket ONECode finns sex olika varumärken med specialfärger, etc. för flexotryck djuptryck, övertryck med lack, mm. (Bild Flint Group)

Flint Group Packaging Inks, som ingår i Luxemburg-baserade färg- och tryckpresskoncernen Flint Group, har lanserat ONECode – en serie lösningsmedelsbaserade tryckfärger som är speciellt utvecklade för tryck på flexibla förpackningsmaterial.

Under det nya varumärket ONECode finns sex olika varumärken med specialfärger, etc. för flexotryck djuptryck, övertryck med lack, mm. (Bild Flint Group)

Flint uppger att det nya ONECode-sortimentet är avsett för tryckare och konverterare av flexibla förpackningar och att det är utformat för förenkla den flexibla förpackningstryckprocessen och minska processavfallet.

”Under varumärket ONECode har vi byggt upp en ny produkthierarki med sex nya varumärken, som är utvecklade för att förenkla komplexiteten inom flexibelt förpackningstryck. ONECode-sortimentet ger tryckare och konverterare innovativa, pålitliga och hållbara tryckfärgslösningar med hög prestanda, från de enklaste till de mest komplicerade applikationerna”, säger Kim Melander, VD för affärsområdet Packaging Inks Europe.

”ONECode innehåller innovativa och hållbara tryckfärgslösningar”, säger Kim Melander. (Bild Flint Group)

Den nya ONECode-portföljen utgörs av varumärkena VertixCode, MatrixCode, HelixCode, ZenCode, NexisCode samt AdmixCode och dessa täcker tryckmetoder som flexo- och djuptryck, övertryck med lacker och primers, med mera.

”Produkterna inom de sex varumärkena är tänkta både för existerande och kommande tryckprocesser och substrat. De uppfyller globala regelverk och är lämpliga för alla flexibla förpackningsapplikationer”, förklarar Thomas Strobe, som är Senior Director Product Strategy & Segmentation inom Flint Group Packaging Inks.

ONECode-sortimentet har nu lanserats i hela Europa, medan lanseringen i andra regioner som Latin- och Nordamerika, m fl. kommer att ske under år 2022.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax