Ny teknik för etikettering av plåt- och aluminiumburkar

PUBLICERAD: 13 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Avery Dennisons AeroDress är en teknik för tryck och applicering av krymp etiketter på aluminium- och plåtburkar.

Globala etikettföretaget Avery Dennison har utvecklat AeroDress™, som är en teknik för tryck och applicering av etiketter på aluminium- och plåtburkar.
Tekniken är en unik självhäftande etiketteringsmetod som är kompatibel med ett flertal trycktekniker och –metoder som boktryck, flexo, djuptryck, screentryck och foliering. Själva etikettmaterialet består av en nyutvecklad vit krympfilm, som med en krympprocent på 20 procent kan användas på de flesta burkformer.

Tekniken kan med mindre justeringar användas på de flesta etiketteringsmaskiner – det enda tillbehör som behövs är en varmluftsutrustning för att etiketten ska krympas, så att det täcker och sluter åt kring burken.

Avery Dennison skriver i ett pressmedelande att AeroDress-tekniken är speciellt lämplig för små upplagor och i situationer, där man behöver göra grafiska eller textmässiga ändringar i sista stund på burkarna. Tekniken kan också användas för nyetikettering av äldre, redan  tryckta, burkar

”Direkttryck på burkar kräver stora volymer för att vara lönsamt och traditionella krympslangsetiketter kan inte användas för trycktekniker som foliering och screentryck. Vår AeroDress-lösning är en ny metod som ger en burk en heltäckande etikett med ett enastående resultat och erbjuder varumärkesägare och konverterare nya möjligheter till burkdekorering”, säger Rob Groen in ‘t Wout, affärsområdeschef Beer & Beverage hos Avery Dennison.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx