Ny svensk vodka lanseras med uppseendeväckande varningar...

PUBLICERAD: 10 januari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya svenska vodkan Alcoholic Vodka lanseras i flaskor försedda med uppseendeväckande varningstexter och illustrationer kring riskerna med alkoholintag… (Bild Alcoholic Vodka)|”Hela flaskdesignen för Alcoholic Vodka är utformad på ett sätt som berättar att det här är en farlig och skadlig produkt! (Bild Alcoholic Vodka)|På flaskans etikett finns utförliga texter som beskriver hur olika organ i kroppen kan ta skada av alkohol… (Bild Alcoholic Vodka)

Alcoholic Vodka är en ny svensk vodka, som inom kort lanseras. Vodkan tappas på glasflaskor som är försedda med den uppseendeväckande varningstexten ”Extremely harmful product” (”Extremt skadlig produkt”)…

Alcoholic Vodka tillverkas av Tevsjö Destilleri i Järvsö och bakom den nya vodkan finns Stockholmsbaserade kreatörerna Johan Pihl och Magnus Jakobsson samt designföretaget Nordebrink Studio.

”Hela flaskdesignen för Alcoholic Vodka är utformad på ett sätt som berättar att det här är en farlig och skadlig produkt! (Bild Alcoholic Vodka)

I ett pressmeddelande skriver teamet bakom Alcoholic Vodka att man har som mål att utmana vodkaindustrin genom att presentera sanningen om alkohol i sin marknadsföring och i sitt varumärkesbyggande. Och i detta mål ingår att även designen och det grafiska budskapet på själva flaskan ska varna för farorna med att dricka produkten…

”Vi kombinerar en ren svensk vodka med rena fakta om de negativa effekterna av att konsumera den! Alcoholic Vodka avslöjar det som de flesta spritmärken spenderar sina marknadsföringsbudgetar med att försöker gömma sig bakom”, skriver man i releasen.

Förutom den brutalt ärliga varningstexten på flaskan är hela flaskdesignen utformad på ett sätt som ger ett intryck av att det här är en farlig och skadlig produkt!

På flaskans etikett finns utförliga texter som beskriver hur olika organ i kroppen kan ta skada av alkohol… (Bild Alcoholic Vodka)

Flaskans grafiska utformning domineras av en schematisk människokropp, där ilsket röda markeringar visar på vilka organ i kroppen som kan ta skada av alkoholintag och på flaskans etikett finns också utförlig textinformation om vilka skador som alkohol kan ge upphov till i de olika organen.

”Inget kommersiellt varumärke har någonsin tillämpat den här typen av obeveklig, nästan galen transparens, när det kommer till strategi och marknadsföring. På många sätt är denna produkt i grunden ett experiment i hur brutal ärlighet kommer att blandas med kommersiellt intresse. Kommer det att fungera? Vi vet ärligt talat inte. Det här är helt enkelt vårt sätt att försöka ta reda på det!”, skriver teamet bakom Alcoholic Vodka.

Alcoholic Vodka beräknas lanseras på marknaden under mars månad 2022.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx