Ny streckkodsläsare för enkel identifiering på transportband

PUBLICERAD: 13 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

BCL 200i är den senaste produkten i Leuzes BCL-serie av streckkodsläsare. (Pressbild Leuze)

Tyska Leuze electronic har lanserat en ny stationär streckkodsläsare avsedd för enkel identifiering på transportband av backar och transportbrickor. Företaget skriver i ett pressmeddelande att läsaren är särskilt lämpad för transportband med begränsat installationsutrymme.

Den nya streckkodsläsaren har fått beteckningen BCL 200i och är en 1D-streckkodsläsare med integrerade industriella gränssnitt. Den är speciellt designad för transportbandssystem med integrerade industriella gränssnitt och enkel PROFINET-konfiguration.

Leuze skriver att den nya läsaren passar utmärkt för detektering av 1D-koder på transportbrickor och behållare, typ backar, oavsett om streckkoden skrivs ut vertikalt eller horisontellt. Läsaren är också försedd med en integrerad CRT-funktion (Code Reconstruction Technology), som gör att den kan läsa streckkoder med täta linjer samt delvis skadade eller smutsiga etiketter. Med hjälp av CRT-funktionen kan streckkoder också läsas i stor vridningsvinkel. Minimeringen av missade avläsningar ökar därmed systemtillgängligheten avsevärt och minskar stilleståndstiden.

——————————————————-
Leuze electronic, som bildades 1963 utanför Stuttgart i Tyskland, har många års erfarenhet inom området sensorteknik och företagets huvudsakliga kunder återfinns i förpacknings- och livsmedelsindustrin samt inom lagerautomatisering, fordonsindustri, maskintillverkning, m fl.
Företaget har över 1.200 medarbetare, på 24 platser runt om i världen. Den nordiska/skandinaviska marknaden handhas av dotterbolaget Leuze electronic Scandinavia ApS i Norrtälje.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x