Ny streckkodsläsare för enkel identifiering på transportband

PUBLICERAD: 13 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

BCL 200i är den senaste produkten i Leuzes BCL-serie av streckkodsläsare. (Pressbild Leuze)

Tyska Leuze electronic har lanserat en ny stationär streckkodsläsare avsedd för enkel identifiering på transportband av backar och transportbrickor. Företaget skriver i ett pressmeddelande att läsaren är särskilt lämpad för transportband med begränsat installationsutrymme.

Den nya streckkodsläsaren har fått beteckningen BCL 200i och är en 1D-streckkodsläsare med integrerade industriella gränssnitt. Den är speciellt designad för transportbandssystem med integrerade industriella gränssnitt och enkel PROFINET-konfiguration.

Leuze skriver att den nya läsaren passar utmärkt för detektering av 1D-koder på transportbrickor och behållare, typ backar, oavsett om streckkoden skrivs ut vertikalt eller horisontellt. Läsaren är också försedd med en integrerad CRT-funktion (Code Reconstruction Technology), som gör att den kan läsa streckkoder med täta linjer samt delvis skadade eller smutsiga etiketter. Med hjälp av CRT-funktionen kan streckkoder också läsas i stor vridningsvinkel. Minimeringen av missade avläsningar ökar därmed systemtillgängligheten avsevärt och minskar stilleståndstiden.

——————————————————-
Leuze electronic, som bildades 1963 utanför Stuttgart i Tyskland, har många års erfarenhet inom området sensorteknik och företagets huvudsakliga kunder återfinns i förpacknings- och livsmedelsindustrin samt inom lagerautomatisering, fordonsindustri, maskintillverkning, m fl.
Företaget har över 1.200 medarbetare, på 24 platser runt om i världen. Den nordiska/skandinaviska marknaden handhas av dotterbolaget Leuze electronic Scandinavia ApS i Norrtälje.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx