Ny serie sensorer från Leuze detekterar på långa avstånd

PUBLICERAD: 26 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Leuze nya 36-sensorer med retroreflekterande fotoceller är lämpliga detektering av produktförpackningar, exempelvis inom livsmedelsindustrin. (Bild Leuze)|De nya fotocellssensorerna klarar detektering av sträckfilmade pallar, trots plastfilmens depolariserande egenskaper. (Bild Leuze)

Tyska Leuze electronic har lanserat en ny serie fotocellsbaserade sensorer som upptäcker och detekterar objekt även vid utsträckta arbetsområden, med avstånd ända upp till 80 meter.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att den nya 36-sensorserien från Leuze är utvecklad för noggrann detektering av olika typer av föremål och objekt. Sensorernas detekteringsförmåga – även på långa avstånd – gör dem lämpliga för krävande utmaningar inom intralogistik, förpackningssystem, bilindustrin, m fl.

36-sensorerna upptäcker objekt med olika optiska egenskaper trots vibrationer, omgivande belysning eller
nedsmutsning. Sensorerna sägs också vara en ekonomiskt attraktiv lösning, speciellt vid högautomatiserade system som inbegriper ett stort antal sensorer.

De nya fotocellssensorerna klarar detektering av sträckfilmade pallar, trots plastfilmens depolariserande egenskaper. (Bild Leuze)

Leuze skriver att man erbjuder sensorerna, som är certifierade enligt skyddsklass IP67, med olika verksamhetsprinciper. De finns som fotoceller med bakgrundsdämpning (med en räckvidd på upp till 2,5 meter), som retroreflekterande fotoceller (upp till 17 meter) eller som envägs fotoceller (upp till 80 meter).

Retroreflekterande fotoceller används ofta för avläsning av sträckfilmslindade pallar och den nya retroreflekterande fotocellen i Leuze 36-serien klarar sådan avläsning utan att få problem med sträckfilmens depolariserande egenskaper.
36-sensorer med retroreflekterande fotoceller är också lämpliga för avläsning och detektering av större mängder med identiska produktförpackningar, exempelvis inom livsmedelsindustrin, där Leuze-sensorerna lätt upptäcker utbytta förpackningsenheter.

Sensorerna finns både med M12-anslutning och med olika färdiga anslutningskablar samt matchande
monteringstillbehör. Detta gör att integration alltid är garanterad, även i befintliga system. Dessutom stöds
alla vanliga kopplingslogiker: NPN– och PNP-koppling samt ljus- och mörkerkoppling.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}