Ny Rexamfabrik tillverkar burkar för energidrycker

PUBLICERAD: 30 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Rexams VD och koncernchef Graham Chipchase|i mitten

Brittiska dryckesburkstillverkaren Rexam plc  har invigt en ny state-of-the-art-fabrik i schweiziska Widnau. I den högteknologiska fabriken ska tillverkas en rad olika storlekar av Slim och Sleek-burkar, avsedda för den växande marknaden av energidrycker.
Anläggningen, som när den är helt färdigbyggd om tre år har kostat 115 miljoner pund (cirka 1,5 miljarder kronor), får en total kapacitet på 2,2 miljarder burkar om året. I initialskedet sker burktillverkningen på en produktionslinje, men fullt utbyggd kommer fabriken att ha tre linjer.

Den nya fabriken är belägen vägg-i-vägg med en burkfyllningsanläggning, ägd av företaget Rauch Trading, och färdiga burkar från Rexam-fabriken överförs direkt till fyllningsanläggningen, vilket eliminerar transporter och minska utsläpp av växthusgaser. 

Rexam-anläggningen i Widnau är 17.600 kvadratmeter stor och sysselsätter 140 anställd. Produktionslinjerna får en tillverkningskapacitet på 1.800 burkar per timme och linje och kommer att tillverka burkar i volymerna 200, 250 och 335 milliliter.

”Vi strävar efter att bygga starka och hållbara relationer med våra klunder och vår investering i den här anläggningen i Widnau lever upp till det målet genom tatt stödja en av våra större kunder i deras tillväxtambitioner”, sade Rexams VD och koncernchef Graham Chipchase i samband med invigningen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x