Ny marknad öppnas för Emballator Växjöplast

PUBLICERAD: 14 april 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Emballator Växjöplast är specialiserade på tillverkning av kapsyler och förslutningar i plast|bland annat inom dryckesförpackningar. Nu har man fått ett treårigt kontrakt med en rysk dryckestillverkare.

Emballator Växjöplast AB, som är specialiserade på tillverkning av kapsyler och förslutningar i plast till dryckes-, livsmedels-, hushålls- och farmaförpackningar, har fått sitt första kontrakt av dignitet utanför Norden. Det är en av Rysslands största dryckestillverkare inom sitt segment, som har valt Emballator Växjöplast som partner för sitt framtida emballage.

”Norden och framförallt Sverige har alltid varit vår marknad. Att vi nu bryter ny geografisk mark är oerhört spännande och dessutom helt i linje med vår strategi, som vi fastlade under 2014”, säger Adam Airosto, VD på Emballator Växjöplast AB.

Det ryska avtalet, som initialt är värt ca 12 miljoner kronor, sträcker sig över tre år.

”Förra året gjorde vi en del förändringar av våra långsiktiga strategier, både vad gäller de segment vi fokuserar på och vår geografiska spridning. Det är väldigt tillfredsställande att det ger resultat, även om vi inte trodde att det skulle ske så snabbt”, säger Adam Airosto.

Den ryska ordern tillsammans med ett par andra kontrakt gör att Emballator Växjöplast nu investerar i nya maskiner för automation till ett värde av cirka sex miljoner kronor.

”Utrustningen måste vara driftklar precis efter semestern, för att vi ska klara av våra leveranser. Utmanande, men framförallt riktigt kul. Vi har nu en bra organisation med engagerad personal och tillsammans kommer vi att lösa detta på ett bra sätt”, avslutar Adam Airosto.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex