Ny logga och generalsekreterare i wellpapporganisationen FEFCO

PUBLICERAD: 2 februari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

FEFCO:s nya logga och devis återspeglar wellpappmaterialets cirkularitet genom återvinning och återanvändning. (Bild FEFCO)|Eleni Despotou är ny generalsekreterare i europeiska wellpapporganisationen FEFCO. (Bild FEFCO)

Europeiska wellpapporganisationen FEFCO har lanserat en ny logotyp, som ska återspegla wellpappmaterialets cirkularitet genom återvinning och återanvändning. Den nya loggan åtföljs också av devisen ”Circular by Nature

Eleni Despotou är ny generalsekreterare i europeiska wellpapporganisationen FEFCO. (Bild FEFCO)

FEFCO meddelar också att man utsett en ny generalsekreterare efter Angelika Christ, som innehaft posten sedan 2007 och som nu går i pension. Den nya generalsekreteraren heter Eleni Despotou och hon tillträdde sin nya position den 1 februari.

FEFCO skriver i ett pressmeddelande att Eleni Despotou har en djupgående kunskap och mer än 20 års erfarenhet av institutioner och branschorganisationer inom EU. Innan hon började i FEFCO innehade Eleni Despotou ett antal ansvarsuppgifter inom olika branscher inklusive energiintensiva, förnybara energikällor och mineraler. Hon har också ingått i många expertgrupper inom olika EU-institutioner.

”Styrelsen är övertygad om att Eleni Despotou kommer att stärka FEFCO: s position på Bryssel-scenen och fortsätta att öka medvetenheten om wellpappbranschens betydelse”, säger Fady Gemayel, FEFCO:s ordförande.

————————————-
FEFCO bildades redan 1952 som en intresse- och samarbetsorganisation för europeiska wellpapptillverkare. Organisationen består i dag av cirka 700 europeiska wellpapptillverkare, som i sin tur representerar 17 nationella wellpapporganisationer, m fl.
FEFCO undersöker ekonomiska, tekniska och marknadsmässiga frågor kring wellpapp och wellpappförpackningar samt analyserar faktorer, som påverkar wellpappindustrin och dess image. Organisationen har sitt huvudkontor i Bryssel. 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy