Ny lättviktsrobot från KUKA klarar 160 cykler per minut

PUBLICERAD: 30 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

KUKA lanserar den nya snabba lättviktsroboten KR 3 Agilus.

Tyska robotföretaget KUKA lanserar ett nytt tillskottet i smårobotserien KR AGILUS. Den nya KR 3 AGILUS är en oerhört snabb lättviktsrobot, som klarar över 160 cykler per minut och som passar utmärkt för automatiseringslösningar inom exempelvis livsmedels- och förpackningsindustrin.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att den lilla, extremt kompakta KR 3 Agilus arbetar väldigt snabbt med hög precision och kompletterar KUKA:s serie med smårobotar.

”Den är verkligen kvick. KR 3 Agilus klarar över 160 hämta-lämna-cykler per minut. Det är häftigt för en sexaxlig robot”, säger Joacim Lorentsson, nordisk försäljningschef för KUKA Nordic AB.

Snabbheten är unik och beror på att KR 3 Agilus har växellådor på de tre mest använda axlarna 1, 4 och 6. Det betyder att den blir mer exakt och stabilare än andra små robotar, vilka oftast har remdrift på de flesta lederna.
KR 3 Agilu är som gjord för tillämpningar som kräver korta cykeltider i kombination med hög produktionsvolym, exempelvis materialhantering, smådelsmontering, förpackning, m fl.

”Roboten är perfekt för kunder, som vill mata fram saker snabbt eller köra många, korta snabba moment. Den passar inom livsmedels- och förpackningsindustrin, elektronikindustrin, etc.”, säger Joacim Lorentsson.

Kompaktheten hos den nya roboten möjliggör automatisering i arbetsceller så små som 600 x 600 millimeter. KR 3 Agilus har en hanteringsvikt på tre kg och en räckvidd på 540 mm.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish