Ny kran för rengöringsprodukter som är förpackade i bag-in-box

PUBLICERAD: 29 maj 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya bag-in-box-kranen Vitop® Blue är specialutvecklad för flytande rengöringsprodukter som tvål, tvättmedel, sanitetsmedel, etc. (Bild Smurfit Kappa Vitop)

Smurfit Kappa har utvecklat en ny kran för bag-in-box-förpackade rengöringsprodukter. Den nya kranen, som fått beteckningen Vitop® Blue tap, är specialutvecklad för att kunna hantera produkter som flytande tvättmedel, tvål och sanitetsmedel.

Smurfit Kappa Bag-in-Box skriver i ett pressmeddelande att den nya kranen fick en flygande start, eftersom sanitetsmedel för handdesinfektion, som blivit mycket eftersökt på grund av viruspandemin, var en av de första produkter, som förpackades i företagets bag-in-box-lösningar.

”Utvecklingen av denna nya kran är en prestation, inte bara för att den uppfyller ett brådskande sanitetsbehov utan också för att den är en stor produktinnovation”, säger Didier Pontcharraud, som är VD för Smurfit Kappa Vitop.

Smurfit Kappa är en av marknadsledarna inom bag-in-box-förpackningar i Europa och företagets Vitop-kranar är välkända för konsumenterna. Smurfit Kappa Vitop är en ledande leverantör av förslutningslösningar till bag-in-box-förpackningar och har sålt mer än fem miljarder kranar.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy