Ny hemsida och fler nyheter från Nordisk Bioplastförening

PUBLICERAD: 14 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari


Nordisk Bioplastförening har lanserat en ny, fräschare hemsida och samtidigt ökar man sin rapportering kring intressanta nyheter inom det snabbt växande bioplastområdet.

Sedan tidigare har Nordisk Bioplastförenings hemsida en automatisk nyhetsuppdatering, som bygger på att alla nyhetsartiklar på packnews.se, som handlar om – och är taggade med ordet ”bioplast” – publiceras på föreningen hemsida.

Med den nya utökade nyhetsbevakningen publicerar man nu flera gånger i veckan även andra nyheter inom det snabbväxande bioplastområdet. Dessa nyheter publiceras för sig, medan den automatiska nyhetsrapporteringen från Packnews kring förpackningsrelaterade bioplastnyheter fortsätter som vanligt.

”Även om bioplaster blir allt vanligare i förpackningar, så används bioplast i dag i så oerhört många andra produkter än förpackningar. Det vill vi spegla genom att ge föreningens medlemmar och alla andra, som läser Nordisk Bioplastförenings hemsida, en utökad och bredare nyhetsrapportering”, säger Hans Friedsam, som är ordförande i Nordisk Bioplastförenings styrelse.

Nordisk Bioplastförenings hemsida hittar du HÄR!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432