Ny generation linjärmoduler anpassade för tuffa miljöer

PUBLICERAD: 23 november 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Bosch Rexroth lanserar två nya serier av linjärmoduler. Här exempel på linjärmoduler applicerade på ett skärbord.

Bosch Rexroth lanserar två nya serier av linjärmoduler; MKK och MKR. Tack vare sin kromatering och sina rostfria komponenter är de nya linjärmodulerna anpassade för riktigt tuffa miljöer. 
”Den tredje generationen av MKK och MKR linjärmoduler från Rexroth erbjuder kunderna större valmöjligheter och ökar möjligheten att bygga mer tåliga och exakta maskiner”, säger Carry Lindholm, produktchef på Bosch Rexroth.

Båda drivtyperna släpps i storlekarna 65, 80 och 110. De är utbytbara mot tidigare versioner i samma dimensioner och kräver inga stora ändringar i konstruktionen. De har en eloxerad aluminiumprofilkropp med integrerade skenor. Dessa drivs antingen med kulskruvs- eller kuggremsdrift. Kulskruvsdrift finns för längder upp till 5.400 millimeter. För remdrift finns modulerna i längder upp till 9.400 millimeter.

Bordsdel och profil är försedda med centreringsringar, vilket ger snabbare montage och väsentligt enklare injustering.

Bosch Rexroth skriver i ett pressmeddelande att MKK och MKR är förberedda för centralsmörjning, ett automatiserat underhållsarbete, som ökar livslängden hos modulerna. I standardversionen levereras linjärmodulen med smörjning, färdig för användning. För användning av eget smörjmedel finns korrosionsskyddade moduler utan smörjning.

”Till 80- och 110-modulerna kan det absoluta mätsystemet IMS-A väljas. Systemet vet redan från start var bordsdelen befinner sig och behöver ingen referenskörning”, säger Carry Lindholm.

Där korrosionstålighet krävs, klarar en hårdförkromad kulskruv och rostfria skenstyrningar både vatten, fukt och aggressiva kemikalier. Rostfritt täckband med en ny magnetprofil ökar resistensen mot exempelvis kylmedel/smörjmedel.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x