Ny generation av synkrona servomotorer från Bosch Rexroth

PUBLICERAD: 8 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Bosch Rexroth nya produktserie omfattar över 50 motorer i olika storlekar.

Industri 4.0, den fjärde industriella revolutionen, förutsätter kortare ledtider och större flexibilitet i tillverkningen än någonsin förut. Bosch Rexroths nya serie synkrona servomotorer MS2N är utvecklade för att möta just dessa krav.
”Vi gör industriella motordrifter intelligenta och låter dem kommunicera med övriga delar i systemen”, säger Marco Parnola, Senior Technical Advisor på Bosch Rexroth.

Den  nya serien omfattar över 50 motorer i olika storlekar, med vridmoment från 0.8 Nm på upp till 360 Nm med ett varvtal upp till 9.000 varv per minut. Motorerna är mindre men upp till 30 procent kraftfullare än sina föregångare. 

Trots högre effekttäthet och mer vridmoment är motorerna mindre och kompaktare. En intressant kombination för maskintillverkare, som vill få maximal prestanda utan att göra avkall på utrymme.

”En stor nyhet är, att vi nu gör motorerna mer intelligenta genom att de kan lagra data om temperatur och magnetisk mättnad. Data som sedan skickas till och analyseras av drivsystemet och effektiviserar styrningen”, säger Marco Parnola.

Andra finesser är möjligheten till kraft – och återkoppling med en enda kabel, som ett komplement till den vanliga anslutningen med två kablar. Denna valmöjlighet ger också mer flexibilitet vid installationen i maskinen. Maximal kablagelängd är hela 75 meter för båda lösningarna.

”Med dessa motorer blir Condition Monitoring verklighet på riktigt, alltså att man kan kontrollera maskinens värden samtidigt som den körs. Mjuk- och hårdvara jobbar tillsammans. Maskinen kan då arbeta mer effektivt och miljöanpassat, vilket i ett längre perspektiv sänker driftkostnaderna – och gör att maskinen lever längre”, avslutar Marco Parnola.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance