Ny förpackning för salami: transparent och återvunnen

PUBLICERAD: 22 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Danish Crown Foods salamiskivor under varumärket GØLsäljs nu i nya förpackningar med 60 procent återvunnen plast och det svarta bottentråget ersatt med ett transparent tråg. (Bild Danish Crown. Bilden är ett montage)|Sara Johansson, Danish Crown Foods Sweden.

Som en del i sin hållbarhetsstrategi har livsmedelsproducenten Danish Crown Foods introducerat nya förpackningar till sina salamiskivor under varumärket GØL.

De nya förpackningarna består till 60 procent av återvunnen plast och dessutom har det svarta bottentråget ersatts med ett transparent tråg, som är lättare att hantera vid plaståtervinningen.

Danish Crown Foods skriver i ett pressmeddelande att den nya förpackningen är ett viktigt steg i företagets hållbarhetssatsning, som bland annat innebär att år 2025 är målet att 90 procent av koncernens förpackningarna kunna återvinnas och år 2030 ska koncernenens samtliga förpackningar vara återvinningsbara.

Sara Johansson, Danish Crown Foods Sweden.

”Som en av de största aktörerna inom köttindustrin känner vi ett ansvar att leda branschen mot en mer hållbar morgondag”, säger Sara Johansson, marknadschef på Danish Crown Foods Sweden i Hisings Backa.

Bytet av förpackningar på den svenska marknaden har genomförts under sommaren. Varje år säljer den danska köttproducenten över fyra miljoner förpackningar av GØL:s salamiskivor genom Sveriges största dagligvarukedjor.

”Hållbarhet handlar om vår framtida hälsa, om att ta ansvar för våra framtida generationer. Vårt löfte är att tillsammans med vårt moderbolag Danish Crown ta på oss ledartröjan när det gäller att producera kött på ett grönare, mer hållbart och långsiktigt sätt. Vårt mål är att år 2030 ska Danish Crown vara en av världens mest hållbara köttproducenter”, säger Sara Johansson.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx