Ny flaska och nya etiketter till finska Koskenkorva

PUBLICERAD: 17 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Koskenkorvas nya flaska och etiketter ska signalera äkthet och trovärdighet.

I dagarna får Finlands prisbelönta vodka, Koskenkorva, en ny identitet. I nära samarbete med designteamet på svenska designbyrån och varumärkesutvecklaren Grow har en ny flaska och nya etiketter tagits fram för hela serien av produkter, med tydlig inspiration från vodkans ursprung i den lilla byn Koskenkorva i sydvästra Finland.

Koskenkorva Vodka har tillverkats i byn Koskenkorva allt sedan varumärket etablerades år 1953. Kornet odlas av bönder i trakten och det lokala källvattnet, som används i tillverkningsprocessen, är så rent att det inte behöver filtreras.

”Vi letade efter en designpartner under en ganska lång tid. Och sedan hittade vi Grow som under ledning av byråns CD och designer Niclas Engsäll genast förstod vad vi letade efter. Vi tycker det är extra spännande att nya Koskenkorva är resultatet av ett sant nordiskt samarbete”, säger Kirsi Puntila, Marketing and Spirits Category Director på Altia, där varumärket Koskenkorva ingår.

Resultatet av designarbetet blev en enkel, genuin och vintageinspirerad flaska. Etiketten för Koskenkorva Original visar de ikoniska kornfält, som kommit att bli tongivande för kommunikationen sedan Koskenkorvas början. Själva flaskan har fått en kork av trä och insidan av glaset är oregelbundet vågigt för att skapa en hantverksmässig känsla. Förutom Koskenkorva med originalsmak finns drycken nu även med tre andra smaker, vilka alla fått egna etikettvarianter.

”Även om den klassiska vodkan i sig inte har förändrats, så ger den nya designen nu en mer rättvis representation av vad varumärket står för. Den signalerar äkthet och trovärdighet, vilket värderas högt av dagens konsumenter”, säger Jonas Carlberg, Art Director och designer på Grow, som har sitt huvudkontor i Stockholm.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx