Ny chef för FoodSolutions inom Orkla Foods Sverige

PUBLICERAD: 19 oktober 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Henrik Eriksson är ny direktör och chef för affärsområdet FoodSolutions inom Orkla Foods Sverige.

Henrik Eriksson har utsetts till direktör och chef för affärsområdet FoodSolutions inom Orkla Foods Sverige. Han ingår även i företagets ledningsgrupp. Henrik Eriksson har en lång och gedigen erfarenhet från såväl detaljhandeln som restaurang och storhushåll.
Henrik Eriksson har en bakgrund från bland annat Unilever och har en gedigen marknads- och försäljningserfarenhet från både Retail och FoodSolutions både i Sverige och internationellt.

”Jag har alltid jobbat med livsmedel och jag brinner för att kunna erbjuda god mat och smarta lösningar till restaurang och storhushåll. Det ska bli spännande och utmanande att tillsammans med alla medarbetare driva verksamheten och utveckla vårt erbjudande vidare”, säger Henrik Eriksson.

2013 anställdes Henrik på Orkla Foods Sverige och har sedan dess haft rollen som affärschef för Restaurang & Storhushåll inom FoodSolutions. 

”Svenskarna spenderar mer tid och pengar idag på restaurangbesök och restaurang- och storhushållsbranschen är ett område som växer. Vi vill med vår kunskap om råvaror och smak kunna erbjuda måltidslösningar, som ger värde och skapar tillväxt för våra kunder”, säger Henrik Eriksson.

”Henrik har med sin gedigna erfarenhet inom branschen alla förutsättningar att vidareutveckla verksamheten”, säger Henrik Julin, VD Orkla Foods Sverige.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x