Ny brittisk organisation för flexibel- och plastförpackningar

PUBLICERAD: 2 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Barry Turner

De två brittiska organisationerna British Plastics Federation (BPF) och Packaging and Films Association (PAFA) meddelar att man har för avsikt att tillsammans bilda en ny organisation som riktar sig till plastförpacknings- och flexibelförpackningsindustrin.
Den nya organisationen, som initialt fått namnet ”Plastics and Flexible Packaging Group”, ska bildas genom att nuvarande medlemmar i PAFA ansluts till BPF:s speciella förpackningsgrupp, som till största delen består av tillverkare av flexibla förpackningar. Den nya intresseorganisationen skulle på så sätt komma att bestå av mer än 70 brittiska tillverkare av flexibla och plastförpackningar.

”Den nya organisationen kommer att kombinera PAFA:s och BPF:s stolta traditioner och skapa en mycket kraftfull plattform för denna industrisektor med mycket stora fördelar för dess medlemmar”, säger BPF:s generaldirektör Philip Law.

Den nya organisationen, som kommer att ledas av Barry Turner, PAFA:s nuvarande VD, är tänkt att starta sin verksamhet redan den 1 januari 2016.

”Detta kommer att skapa ett gemensamt och kraftfullt organ för kontakt med myndigheter och beslutsfattare i hela Storbritannien och vi kommer att kunna utnyttja de båda organisationernas samlade kompetenser och se till att kommunikation och service till medlemmarna förbättras ytterligare”, säger Barry Turner i en kommentar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax