Ny brittisk organisation för flexibel- och plastförpackningar

PUBLICERAD: 2 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Barry Turner

De två brittiska organisationerna British Plastics Federation (BPF) och Packaging and Films Association (PAFA) meddelar att man har för avsikt att tillsammans bilda en ny organisation som riktar sig till plastförpacknings- och flexibelförpackningsindustrin.
Den nya organisationen, som initialt fått namnet ”Plastics and Flexible Packaging Group”, ska bildas genom att nuvarande medlemmar i PAFA ansluts till BPF:s speciella förpackningsgrupp, som till största delen består av tillverkare av flexibla förpackningar. Den nya intresseorganisationen skulle på så sätt komma att bestå av mer än 70 brittiska tillverkare av flexibla och plastförpackningar.

”Den nya organisationen kommer att kombinera PAFA:s och BPF:s stolta traditioner och skapa en mycket kraftfull plattform för denna industrisektor med mycket stora fördelar för dess medlemmar”, säger BPF:s generaldirektör Philip Law.

Den nya organisationen, som kommer att ledas av Barry Turner, PAFA:s nuvarande VD, är tänkt att starta sin verksamhet redan den 1 januari 2016.

”Detta kommer att skapa ett gemensamt och kraftfullt organ för kontakt med myndigheter och beslutsfattare i hela Storbritannien och vi kommer att kunna utnyttja de båda organisationernas samlade kompetenser och se till att kommunikation och service till medlemmarna förbättras ytterligare”, säger Barry Turner i en kommentar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x