Ny barnmat från Finland är först att förpackas i Tetra Recart

PUBLICERAD: 11 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya barnmaten från finska Muru Baby Food förpackas i ”kartongkonserven” Tetra Recart®. Fem olika produkter ingår i första lanseringen. (Bild Tetra Pak)|De nya barnmatsrätterna har skapats av Henri Alén, känd finsk kock och ägare till Muru Baby Food. (Bild Tetra Pak)

Finska Muru Baby Food är det första företaget, som erbjuder barnmat förpackad i Tetra Paks kartongbaserade ”konservförpackning” Tetra Recart®. Muru Baby Food erbjuder ett helt nytt barnmatskoncept, med nya rätter komponerade av den välkände finske kocken Henri Alén.

De nya barnmatsrätterna har skapats av Henri Alén, känd finsk kock och ägare till Muru Baby Food. (Bild Tetra Pak)

”Att skapa barnmat som smakar riktigt gott har varit min dröm under många år, eftersom vanorna med god och varierad kost grundläggs redan när man är liten. Jag letade ganska länge efter en förpackningslösning för min barnmat, som kunde bevara den färska smaken och som var klimatsmart. Det allra första försöket med Tetra Recart® övertygade mig om att vi hade hittat rätt förpackning”, säger Henri Alén, som också är ägare till Muru Baby Food och har visionen att erbjuda världens bästa barnmat..

Tetra Pak skriver i ett pressmeddelande att dagens konsumenter engagerar sig alltmer i vilken mat de ger sina barn och Tetra Recart® bevarar maten på ett säkert och naturligt sätt.

Tetra Recart® är en lätt kartongförpackning som inte går sönder, är lätt att öppna och återförsluta och som är en bekväm förpackningslösning för föräldrar som snabbt måste få mat på bordet.

Tetra Pak skriver att ute i butiken är Tetra Recart® effektiv att stapla och förvara tack vare dess fyrkantiga form, som gör att förpackningen tar 30 procent mindre plats än glasburkar. Förpackningen har också stora ytor för tryck, som gör att den syns tydligt i hyllan. Efter användandet kan förpackningen enkelt plattas till för återvinning.

”Förpackningar fortsätter att vara en viktig faktor för konsumenternas val av produkter och vi ser en spännande utveckling, där kartongförpackningar väljs i allt större utsträckning för nya livsmedelsprodukter på marknaden”, säger Berit Hoffmann, Marketing Director på Tetra Pak.

Det nya sortimentet från Muru Baby Food börjar säljas i mars i de två största finska matbutikskedjorna Kesko och S-group. I det första skedet kommer fem produkter att erbjudas till barn från 6–8 mån. Smakerna och konsistensen på Muru Baby baseras på de finaste ingredienserna på marknaden och smakernas styrka och näringsinnehållet har tagits fram speciellt för barn. Alla måltider från Muru Baby är ekologiska.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x