Nu vill de två Värmlandsklustren gå samman!

PUBLICERAD: 3 juni 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Ett samgående skulle ge ett välkommet tillskott av kompetens och kontakter”|säger Maria Hollander.

Värmlandsbaserade Packaging Arena och Paper Province vill nu gå samman! Föreningarnas styrelser föreslår att Packaging Arena går in i Paper Province.
Både Paper Province VD Maria Hollander och Packaging Arenas VD Sandra Eriksson är positiva till ett samgående, men förslaget måste först godkännas av Packaging Arenas medlemmar.

Klustren och föreningarna Packaging Arena och Paper Province skriver i ett gemensamt pressmeddelande att man har kompletterande kompetenser, hjärtefrågor och nätverk. Tillsammans vill föreningarna skapa en ännu starkare plattform för framtiden genom att verka som en och samma organisation.

Paper Province var en av initiativtagarna till Packaging Arena, när föreningen startades för nästan exakt tio år sedan. Snart kan de bli en och samma förening, något Paper Province VD Maria Hollanders är mycket positiv till.

”Ett samgående skulle ge ett välkommet tillskott av kompetens och kontakter. Packaging Arena har stor erfarenhet av användardriven utveckling och tjänsteinnovation och deras kunskaper inom förpackningsutveckling har en given plats i vår satsning på en regional skoglig bioekonomi”, menar Maria Hollander.

Den 23 juni har Packaging Arena föreningsstämma och då ska medlemmarna rösta i frågan. Ett ”ja” betyder att det inte finns något som hindrar att Packaging Arena går ihop med Paper Province.

Sandra Eriksson, VD på Packaging Arena, ser stora möjligheter med ett samgående.
”Det skulle knyta ihop hela värdekedjan från tidig forskning och viktiga teknikområden, till kund och användarperspektiv och det ger oss ännu större möjligheter att utveckla förpackningsindustrin och den regionala bioekonomin. Ekonomiskt får vi också en stabil plattform att stå på, eftersom Paper Province har en långsiktig finansiering genom bland annat Vinnova, något vi saknat”, säger Sandra Eriksson.

—————————————-
Paper Province är ett företagskluster inom skogsbaserad bioekonomi i Värmland med omnejd. Klusterorganisationen ägs och drivs av ett hundratal medlemsföretag, från globala giganter till lokala underleverantörer. Genom samverkan utvecklas och förbättras medlemsföretagens och regionens konkurrenskraft.

Packaging Arena är en arena för förpackning och innovation, som hjälper företag med förpackningsfrågor och skapar nya möjligheter för förpackningsbranschen.
Packaging Arena samlar aktörer från hela förpackningskedjan och är en länk mellan det kreativa, det tekniska och det kommersiella.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Klockan tickar för förpackningsföretag om man ska klara EUDR till årsskiftet

Nedräkningen fortsätter mot den 30 december 2024, då de flesta företag baserade i EU eller som levererar varor till EU måste följa EU:s nya avskogningsförordning (EUDR). Det kommer att ställa stora krav på till exempel tillverkare av papper, kartong och förpackningar.
johannes-plenio-1vzLW-ihJaM-unsplashx

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx