Nu vill de två Värmlandsklustren gå samman!

PUBLICERAD: 3 juni 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Ett samgående skulle ge ett välkommet tillskott av kompetens och kontakter”|säger Maria Hollander.

Värmlandsbaserade Packaging Arena och Paper Province vill nu gå samman! Föreningarnas styrelser föreslår att Packaging Arena går in i Paper Province.
Både Paper Province VD Maria Hollander och Packaging Arenas VD Sandra Eriksson är positiva till ett samgående, men förslaget måste först godkännas av Packaging Arenas medlemmar.

Klustren och föreningarna Packaging Arena och Paper Province skriver i ett gemensamt pressmeddelande att man har kompletterande kompetenser, hjärtefrågor och nätverk. Tillsammans vill föreningarna skapa en ännu starkare plattform för framtiden genom att verka som en och samma organisation.

Paper Province var en av initiativtagarna till Packaging Arena, när föreningen startades för nästan exakt tio år sedan. Snart kan de bli en och samma förening, något Paper Province VD Maria Hollanders är mycket positiv till.

”Ett samgående skulle ge ett välkommet tillskott av kompetens och kontakter. Packaging Arena har stor erfarenhet av användardriven utveckling och tjänsteinnovation och deras kunskaper inom förpackningsutveckling har en given plats i vår satsning på en regional skoglig bioekonomi”, menar Maria Hollander.

Den 23 juni har Packaging Arena föreningsstämma och då ska medlemmarna rösta i frågan. Ett ”ja” betyder att det inte finns något som hindrar att Packaging Arena går ihop med Paper Province.

Sandra Eriksson, VD på Packaging Arena, ser stora möjligheter med ett samgående.
”Det skulle knyta ihop hela värdekedjan från tidig forskning och viktiga teknikområden, till kund och användarperspektiv och det ger oss ännu större möjligheter att utveckla förpackningsindustrin och den regionala bioekonomin. Ekonomiskt får vi också en stabil plattform att stå på, eftersom Paper Province har en långsiktig finansiering genom bland annat Vinnova, något vi saknat”, säger Sandra Eriksson.

—————————————-
Paper Province är ett företagskluster inom skogsbaserad bioekonomi i Värmland med omnejd. Klusterorganisationen ägs och drivs av ett hundratal medlemsföretag, från globala giganter till lokala underleverantörer. Genom samverkan utvecklas och förbättras medlemsföretagens och regionens konkurrenskraft.

Packaging Arena är en arena för förpackning och innovation, som hjälper företag med förpackningsfrågor och skapar nya möjligheter för förpackningsbranschen.
Packaging Arena samlar aktörer från hela förpackningskedjan och är en länk mellan det kreativa, det tekniska och det kommersiella.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex