Nu stänger Stora Enso sin kritiserade Indien-fabrik

PUBLICERAD: 23 juni 2015
UPPDATERAD: 25 januari

350 arbetare vid fabriken i Chennai mister jobben

Stora Enso planerar att permanent stänga ner sin konverteringsfabrik för wellpappförpackningar i Chennai, Indien, på grund av olönsamhet och kraftigt minskad efterfrågfan på den lokala marknaden.
Fabriken har tidigare kritiserats i en gemensam rapport, som organisationerna Swewatch och Finnwatch publicerade hösten 2013. Enligt rapporten var säkerheten i fabriken undermålig och många av arbetarna underbetalda.

Anläggningen i Chennai har 350 anställda, vilka blir utan jobb, när Stora Enso stänger fabriken.
Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att stängningen av fabriken ska föregås av förhandlingar med de lokala fackklubbarna och att de anställda kommer att kompenseras samt att Stora Enso kommer att stödja dem med utbildning, hälsovård och hjälp att hitta nya jobb.

Förpackningsenheten i Chennai har tillhört Stora Enso sedan juli 2011, då Stora Enso köpte 51 procent av aktierna i det kinesiska företaget Inpac International.
Bruket Chennai konverterar wellpapp till transport- och konsumentförpackningar, vilka primärt säljs i Chennai och Tamil Nadu-regionen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex