Nu ska drottning Elizabeth bidra till minskat plastavfall

PUBLICERAD: 13 februari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Drottning Elizabeth II vill fasa ut plastanvändningen vid det brittiska hovet. (Bild Joel Rouse/ Ministry of Defence)

Nu ger sig Storbritanniens regent, drottning Elizabeth II, in i kampen för att minska plastavfallet! Enligt en talesman för den kungliga familjen, har drottningen bestämt att plastprodukter som engångsflaskor, sugrör, icke-nedbrytbara livsmedelsförpackningar, m fl. gradvis ska fasas ut och ersättas med förpackningar och produkter tillverkade av material som papper, glas, etc.

”Den kungliga familjen har åtagit sig att minska sin miljöpåverkan och det finns en stark önskan på alla nivåer att ta itu med denna fråga”, säger en talasman för Buckingham Palace till den brittiska pressen.

Utfasningen av engångsplast, etc., ska ske inte bara inom den egna familjekretsen utan gälla generellt för all verksamhet och i alla lokaler vid de officiella kungliga slotten och bostäderna Buckingham Palace, Windsor Castle och Holyrood Palace (Skottland).

Enligt talesmannen har drottning Elizabeth inspirerats till ”plastförbudet” av den berömde naturfilmaren David Attenborough. Drottningen arbetade tillsammans med Attenborough kring en dokumentärfilm om vilda djur i det brittiska samväldet och ska då ha insett vilket problem det ökande plastavfallet orsakar på olika håll i världen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax