Nu satsar familjen Coors på Fiskeby bruk

PUBLICERAD: 10 maj 2015
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi tror starkt på framtiden för Fiskeby”|säger Jeff Coors.

Den försäljning av kartongtillverkaren Fiskeby Board i Norrköping, som Fiskeby International Holding AB och amerikanska ägarfamiljen Coors aviserade i december i fjol, stoppades, som tidigare meddelats, för cirka en månad sedan. Och nu meddelar bruket i ett pressmeddelande att ägarna i stället beslutat att satsa på väsentligt ökad produktion vid bruket.
”Fiskeby står starkt och satsar på ökad produktion. Visionen är att tillverka 200.000 ton returfiberkartong årligen år 2020 jämfört med dagens 170.000 ton per år”, skriver bruksledningen i meddelandet.

Fiskeby International Holding AB under ledning av familjen Coors, som sedan 2007 är ägare till Fiskeby, stöder detta tillväxtinitiativ. Efter att under vintern ha undersökt möjligheterna för Fiskeby att fortsätta utvecklas under annat ägarskap har ägarfamiljen beslutat sig för att behålla ägandet av företaget.  

”Vi tror starkt på framtiden för Fiskeby, som är en av Europas ledande tillverkare av hållbar förpackningskartong. Fiskeby är ett välmående företag med ett starkt kassaflöde och med utmärkta såväl medarbetare som ledningsgrupp”, säger Jeff Coors, styrelseordförande i Fiskeby International Holding AB.

Under de kommande åren kommer ägarna nu att investera för att förbättra kartongkvaliteten och produktionen. Investeringarna kommer även att medföra lägre tillverkningskostnader, vilket stärker konkurrenskraften

”Vi är fast beslutna att återinvestera i Fiskeby för tillväxt. Vi har gjort betydande investeringar i verksamheten, vilket möjliggjort effektivare kartongproduktion och egen energitillverkning, som täcker merparten av företagets energibehov. Nu satsar vi på tillväxt”, säger Jeff Coors.

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost