Nu lanserar Systemet världens första tequilaflaska i papper

PUBLICERAD: 5 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Buen Vato från mexikanska delstaten Jalisco är världens första tequila, som tappas på en pappersbaserad flaska. Tequilan lanseras nu på svenska Systembolaget. (Bild AliasSmith)|Claes Puebla Smith är VD på spritimportören och tequilaexperten AliasSmith. (Bild AliasSmith)

Den 16 september är det premiär på svenska Systembolaget för världens första tequila-flaska som är tillverkad av återvunnet pappersmaterial.

Tequila-flaskan är producerad av 94 procent återvunnet pappersmaterial och flaskans låga vikt innebär ett minskat koldioxidavtryck med cirka 84 procent i jämförelse med en konventionell glasflaska.

Tequila Buen Vato (spanska för ”bra snubbe”) produceras i mexikanska delstaten Jalisco av familjen Real Reynoso, agaveodlare sedan fem generationer, och svenska AliasSmith AB, spritimportör och expert inom tequila, som sedan den 2004 distribuerat hantverksmässig tequila i Europa.

Claes Puebla Smith är VD på spritimportören och tequilaexperten AliasSmith. (Bild AliasSmith)

AliasSmith skriver i ett pressmeddelande att Tequila Buen Vato har som mission att inspirera kunder och konkurrenter att minska sin miljöpåverkan och är mer än bara en innovativ förpackning. Bakom projektet finns 18 års erfarenheter av arbete med producenter av hantverksmässigt producerad tequila och fem år av investeringar inom hållbarhet och CSR (Corporate Social Responsibility) på destilleriet där Buen Vato produceras.

”Med Buen Vato vill vi gå i bräschen och ge konsumenten en tequila som uppskattas, samtidigt som vi ser till att miljöpåverkan blir så liten som möjligt”, säger Claes Puebla Smith, VD på AliasSmith.

Tequila Buen Vato i den innovativa pappersflaskan kommer från och med fredagen den 16:e september att finnas tillgänglig i begränsad upplaga i 200 av Systembolagets butiker. Tequilan ingår i bolagets tillfälliga sortiment.

N.B.: En längre artikel om Tequila Buen Vato och den innovativa pappersflaskan kan du läsa i nord emballage nr 5/22, som utkommer i slutet av september!

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front