Nu lanserar Å&R Carton uppföljaren till Cekacan

PUBLICERAD: 22 oktober 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Förpackningssystemet Sealio är Å&R Cartons uppföljare till storsäljaren Cekacan.|Sealio har ett patenterat förseglingssystem och en integrerad doseringsskopa i plast.

Det är nästan exakt 30 år sedan Lundbaserade Å&R Carton lanserade förpackningssystemet Cekacan®, som blev en storsäljare. Genom åren har ”kartongburken” Cekacan kommit att användas inom många områden, till exempel för bröstmjölksersättning, och inte minst för välkända chokladpulvret O’boy. Nu är Å&R Carton klara för lansering av uppföljaren, som heter Sealio®.

Cekacan har gjort ett gott jobb i trettio år, och kommer fortsatt att vara en viktig förpackningslösning för Å&R Carton. För fyra år sedan insåg dock bolagets styrelse att det var dags att bredda programmet och då inledde man en massiv utveckling och satsning på en ny förpackning, som till viss del innehåller komponenter från Cekacan, men som i grunden är helt ny. Det nya förpackningssystemet – maskinlinje och förpackning – omfattas av över 20 nya patent.

Till Sealio-förpackningen använder man samma patenterade förseglingsteknik som till Cekacan. Dock utförs förseglingen innan Sealio-burken fylls – och fyllningen sker sedan från botten, vilket är en nyhet. För att bottenförseglingen ska bli lika tät förses den dessutom med en plastring. Sealio-förpackningen har också en integrerad plastskopa, som tillverkas så nära kunden som möjligt. Plastskopan är placerad i en speciell hållare och behöver alltså inte ligga nere i pulvret.

Å&R Carton ser i första hand Asien som den viktigaste globala regionen för Sealio och då främst som förpackning för bröstmjölksersättning. Marknaden i Asien för sådana produkter är mycket stor – enbart i Kina produceras cirka två miljarder förpackningar med bröstmjölksersättning varje år!
Men även andra regioner än den asiatiska är förstås av intresse för den nya förpackningen och en maskinlinje är de facto redan såld till en kund i norra Europa.

Läs mer om den nya förpackningen Sealio i nästa nummer av tidningen nord emballage (nr 5/2017), som utkommer inom kort.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning