Nu lämnar Smutfit Kappa den finska marknaden

PUBLICERAD: 17 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Handskakningar efter genomförd affär. Från vänster Tom-Peter Helenius, Smurfit Kappa Pirkan Pakkaus, Tero Luoma, Printcenter, Juha Heljakka, Brand ID och Niklas Grufstedt, Smurfit Kappa. (Bild Brand ID)

Smurfit Kappa har sålt sitt finska dotterbolag Smurfit Kappa Pirkan Pakkaus Oy till företaget Printcenter Oy. Smurfit Kappa har varit en relativt liten aktör i Finland och i och med avyttringen av Pirkan Pakkaus lämnar man den finska marknaden.

Pirkan Pakkaus är en wellpappkonverterare med produktionsanläggning i Tampere (Tammerfors) i centrala Finland. Bolaget producerar olika wellpappförpackningar samt POS-produkter (Point of Sale) som displayer, etc.

Köparen Printcenter Oy designar och tillverkar i huvudsak POS-produkter . Företaget ingår i Brand ID Group, som erbjuder industriella varumärkeslösningar och varumärkeskoncept till detaljhandeln. Gruppen sysselsätter cirka 120 anställda i fem enheter runt om i Finland och förväntas omsätta 20 miljoner euro (ca 207 miljoner kronor).

”Vi har haft en starkt lönsamt år och utvecklingstakten fortsätter. Våra konkurrensfördelar och tjänster kommer att öka med detta förvärv och vi kan nu erbjuda ett riktigt brett utbud av förpackningslösningar för våra kunder”, säger Printcenters VD Tero Luoma i en kommentar till affären.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x