Nu kan man börja anmäla sina tävlingsbidrag till ScanStar

PUBLICERAD: 12 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Anmälningstiden till årets ScanStar har inletts. Deadline för att skicka in anmälan är 27 maj och senast 3 juni ska tre exemplar av varje anmälda förpackningar ha skickats till årets arrangör, finska förpackningsorganisationen Pakkaus.

Anmälningstiden till årets upplaga av nordiska förpackningstävlingen ScanStar har nu inletts. Sista anmälningsdag är 27 maj.

ScanStar, som avhållits varje år sedan 1969, arrangeras av paraplyorganisationen Scandinavian Packaging Association (SPA)och dess nationella medlemsorganisationer i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Arrangörskapet växlar mellan landsorganisationerna och i år är det Finland och den finska förpackningsorganisationen Pakkaus, som håller i arrangemanget.

ScanStar är öppen för alla förpackningslösningar, som är designade, konstruerade eller tillverkade i något av de nordiska länderna. Förpackningar, som tillverkats i andra länder och som säljs av ett nordiskt företag, eller beställts av en nordisk kund, kan också deltaga.

Tävlingsbidrag till ScanStar kan lämnas in av designers, förpackningsutvecklare, tillverkare eller köpare av förpackningar, med tillstånd från de andra intressenterna. Varje företag kan anmäla in ett obegränsat antal förpackningar som följer tävlingsreglerna.

Den som belönas med en ScanStar-utmärkelse får ett speciellt diplom samt rätten att använda ScanStar-logotypen i marknadsföringen av den prisbelönta förpackningen. Vidare har förpackningar, som vunnit ScanStar, rätt att deltaga i den globala tävlingen World Star, som organiseras av World Packaging Association (WPO).

Anmälan till ScanStar-tävlingen sker via ett speciellt formulär (ett för varje anmäld förpackning), som ska fyllas i och skickas in senaste den 27 maj i år. Dessutom ska tre exemplar av varje anmäld förpackning skickas in och där är sista datum den 3 juni i år.

Länk till anmälningsformulär till ScanStar 2020 finns HÄR!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x