Nu kan man börja anmäla sina tävlingsbidrag till ScanStar

PUBLICERAD: 12 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Anmälningstiden till årets ScanStar har inletts. Deadline för att skicka in anmälan är 27 maj och senast 3 juni ska tre exemplar av varje anmälda förpackningar ha skickats till årets arrangör, finska förpackningsorganisationen Pakkaus.

Anmälningstiden till årets upplaga av nordiska förpackningstävlingen ScanStar har nu inletts. Sista anmälningsdag är 27 maj.

ScanStar, som avhållits varje år sedan 1969, arrangeras av paraplyorganisationen Scandinavian Packaging Association (SPA)och dess nationella medlemsorganisationer i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Arrangörskapet växlar mellan landsorganisationerna och i år är det Finland och den finska förpackningsorganisationen Pakkaus, som håller i arrangemanget.

ScanStar är öppen för alla förpackningslösningar, som är designade, konstruerade eller tillverkade i något av de nordiska länderna. Förpackningar, som tillverkats i andra länder och som säljs av ett nordiskt företag, eller beställts av en nordisk kund, kan också deltaga.

Tävlingsbidrag till ScanStar kan lämnas in av designers, förpackningsutvecklare, tillverkare eller köpare av förpackningar, med tillstånd från de andra intressenterna. Varje företag kan anmäla in ett obegränsat antal förpackningar som följer tävlingsreglerna.

Den som belönas med en ScanStar-utmärkelse får ett speciellt diplom samt rätten att använda ScanStar-logotypen i marknadsföringen av den prisbelönta förpackningen. Vidare har förpackningar, som vunnit ScanStar, rätt att deltaga i den globala tävlingen World Star, som organiseras av World Packaging Association (WPO).

Anmälan till ScanStar-tävlingen sker via ett speciellt formulär (ett för varje anmäld förpackning), som ska fyllas i och skickas in senaste den 27 maj i år. Dessutom ska tre exemplar av varje anmäld förpackning skickas in och där är sista datum den 3 juni i år.

Länk till anmälningsformulär till ScanStar 2020 finns HÄR!

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax