Nu har Tetra Pak levererat halv miljard Tetra Rex Bio-based

PUBLICERAD: 22 februari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Tetra Pak har nu levererat över en halv miljard av den helt förnybara förpackningslösningen Tetra Rex Bio-based.

Sedan lanseringen i oktober 2014 har Tetra Pak nu levererat mer än en halv miljard exemplar av sin helt förnybara förpackningslösning Tetra Rex Bio-based. Milstolpen tillkännagavs i samband med en ceremoni på varumärkesmuseet Museum of Brands i London, där Tetra Rex Bio-based-förpackningen nu ingår i den nyöppnade utställningen ”The Sustainable Packaging”.

”Tetra Pak har gjort betydande framsteg, när det gäller att leverera helt förnybara förpackningslösningar. De erbjuder varumärkesägarna mer hållbara förpackningar i en tid då miljöaspekterna uppmärksdammas alltmer bland konsumenterna och människor vill göra miljövänliga val”, säger  Chris Griffin, VD för Museum of Brands.

Tetra Rex Bio-based, som betecknas som världens första förpackning, som tillverkats uteslutande av växtbaserade material, har vunnit stor popularitet bland både konsumenter och producenter, inte minst i de nordiska länderna, där den används av flera kända varumärken inom mejerisektorn.

”Vi är glada över den ökande populariteten för Tetra Rex Bio-based bland våra kunder. En förpackning, som helt tillverkas av förnyelsebara material, är bra inte bara för vår planet utan även för varumärkesägare, som vill förmedla starka miljöbudskap”, säger Christina Chester, produktchef på Tetra Pak.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x