Nu har Tetra Pak levererat halv miljard Tetra Rex Bio-based

PUBLICERAD: 22 februari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Tetra Pak har nu levererat över en halv miljard av den helt förnybara förpackningslösningen Tetra Rex Bio-based.

Sedan lanseringen i oktober 2014 har Tetra Pak nu levererat mer än en halv miljard exemplar av sin helt förnybara förpackningslösning Tetra Rex Bio-based. Milstolpen tillkännagavs i samband med en ceremoni på varumärkesmuseet Museum of Brands i London, där Tetra Rex Bio-based-förpackningen nu ingår i den nyöppnade utställningen ”The Sustainable Packaging”.

”Tetra Pak har gjort betydande framsteg, när det gäller att leverera helt förnybara förpackningslösningar. De erbjuder varumärkesägarna mer hållbara förpackningar i en tid då miljöaspekterna uppmärksdammas alltmer bland konsumenterna och människor vill göra miljövänliga val”, säger  Chris Griffin, VD för Museum of Brands.

Tetra Rex Bio-based, som betecknas som världens första förpackning, som tillverkats uteslutande av växtbaserade material, har vunnit stor popularitet bland både konsumenter och producenter, inte minst i de nordiska länderna, där den används av flera kända varumärken inom mejerisektorn.

”Vi är glada över den ökande populariteten för Tetra Rex Bio-based bland våra kunder. En förpackning, som helt tillverkas av förnyelsebara material, är bra inte bara för vår planet utan även för varumärkesägare, som vill förmedla starka miljöbudskap”, säger Christina Chester, produktchef på Tetra Pak.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning