Nu har PlasticsEurope fått en Ferrari i ledningen...

PUBLICERAD: 7 juni 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Daniele Ferrari är ny president för plastråvaruorganisationen PlasticsEurope.|Patrick Thomas har lämnat presidentposten i PlasticsEurope och i oktober nästa år lämnar han även VD-posten i Covestro.

Råvaruorganisationen PlasticsEurope har fått en ny president. Han heter Daniele Ferrari och är till vardags VD för italienska kemi- och polymerföretaget Versalis Spa.
Daniele Ferrari efterträder Patrick Thomas, som lämnat presidentposten efter sex år.
Den  nya presidenten valdes i samband med PlasticsEuropes generalförsamlings möte i Madrid den 1 juni.

Daniele Ferrari har över 25 års erfarenhet inom kemisk industri genom en rad olika verksamheter. Han har arbetat för Imperial Chemical Industries (ICI) och Huntsman i flera ledande uppdrag och varit stationerad i Storbritannien, Belgien och USA.
År 2012 blev Daniele Ferrari utsedd till VD för Versalis och ordförande för Matrica SpA, ett 50/50 joint venture med Novamont inom förnybar kemi.

”Jag är mycket exalterad att ta på mig detta nya ansvar och fortsätta på den väg, som Patrick Thomas har dragit upp de senaste sex åren. Vi behöver en öppen bransch, som agerar tillsammans med icke-statliga organisationer, värdekedjan och allmänheten, eftersom vi behöver plast, som en del av lösningen”, säger Daniele Ferrari i en kommentar till sin utnämning.

Förutom att dra sig tillbaka från posten som president för PlasticsEurope, har Patrick Thomas tillkännagett att han även kommer att lämna VD-posten för polymerföretaget Covestro. Detta är planerat att ske i oktober nästa år.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex