Nu har Paper Province fått två nya medlemsföretag

PUBLICERAD: 28 januari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Anna-Clara Einarson|marknadsföringsansvarig

Värmländska företagsklustret Paper Province meddelar att man den senaste tiden fått två nya förpackningsrelaterade medlemmar. De nya medlemmarna är dels välkända utbildningscentrat Brobygrafiska i Sunne och dels förpackningsföretaget Lietpak Sweden AB, som är ett dotterbolag till företaget UAB Lietpak i Litauen.

Brobygrafiska är en plats där näringsliv och utbildning möts inom grafisk design och teknik, förpackningsutveckling och digitala medier. Skolan erbjuder bland annat Yrkeshögskoleutbildningar (YH) och uppdragsutbildningar. Ända sedan starten 1993 har man haft ett nära samarbete med företag, både i och utanför Värmlandsregionen.

”Vi tror att det finns många medlemsföretag i Paper Province som Brobygrafiska kan ha utbyte av. Och medlemmar som kanske har behov av att utnyttja våra resurser”, säger Tommy Nilsson, verksamhetsansvarig vid Brobygrafiska.

Redan idag samarbetar Brobygrafiska med flera av medlemsföretagen i Paper Province, som exempelvis BillerudKorsnäs och Stora Enso.

”Våra utbildningar har från start utvecklats tillsammans med branschen. Att få förståelse för hela processen, från idé till färdig produkt, är grundläggande i alla utbildningar och vi samarbetar med hela värdekedjan”, berättar Anna-Clara Einarson, marknadsföringsansvarig hos Brobygrafiska.

Brobygrafiska har tidigare varit medlemmar i förpackningsklustret The Packaging Arena (TPA), som i fjol höstas blev en del av Paper Province.

Den andra nya Paper Province-medlemmen är företaget Lietpak Sweden AB, som har huvudkontor i Karlstad och filial i Kungälv. Företaget är dotterbolag till UAB Lietpak i Litauen, som sedan starten 1991 utvecklats till en stor producent av polymera förpackningsmaterial, främst till livsmedelsindustrin i Europa.

”Förpackningsmaterialet, som vi producerar, passar alla olika typer av livsmedel men även andra produkter. Vi investerar ständigt i ny utrustning för att erbjuda våra kunder det allra bästa inom förpackningsmaterial”, säger Lietpak Swedens VD Christer Hedin, som också hoppas att medlemskapet i Paper Province ska göra företaget mer synligt.

Lietpak Sweden är huvudleverantör till de flesta stora leveransbagerier i Sverige och har även ökat sina marknadsandelar inom charkindustrin. Lietpak Sweden AB bildades år 2004 och omsatte i fjol 105 miljoner kronor.

——————————————————————-
Paper Province är ett företagskluster inom skogsbaserad bioekonomi i Värmland, Dalsland och Närke med ett nationellt uppdrag av innovationsmyndigheten Vinnova att utveckla en regional bioekonomi med skogen som råvara. Genom en inkorporering av klustret The Packaging Arena i fjol, har Paper Province nu också öppnat upp för rena förpackningsföretag att bli medlemmar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x