Nu har Omron lanserat mobila industrirobotar

PUBLICERAD: 3 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Omrons nya mobila industrirobotar är helt självnavigerande även i komplexa miljöer.

Nyligen lanserade Omron sitt första produktsortiment med mobila industrirobotar. Robotarna är självnavigerande även i de mest dynamiska miljöer och minskar kostnaderna för att flytta varor i stora anläggningar genom snabb, pålitlig materialtransport dygnet runt. 

Den nya LD-plattformens mobila robotar har en lastkapacitet på upp till 130 kg, beroende på modell. Jämfört med traditionella AGV-fordon är Omrons enheter självnavigerande helt utifrån anläggningens egenskaper och inga ändringar i infrastrukturen krävs. Flexibel fabriksutformning är möjlig, eftersom leveransplatserna lätt kan ändras. Omrons mobila robotar är även ett komplement till traditionell automation som transportband och ger spårbar varuförflyttning. 

Robotarna är utrustade med patenterad Acuity-teknik, de är utrustade med inbyggd intelligent teknik för att undvika hinder och kunna välja den bästa vägen för att slutföra uppgiften. Det intelligenta rörelsemönstret gör dem också säkra att använda i samarbete med människor. Upp till 100 fordon kan bilda en maskinpark, som styrs centralt av en maskinparkshanterare, vilken kan interagera med fabriks-eller lagerprogramvara som MES eller WMS

I lanseringen ingår även LD vagntransportör, som är en automatiserad materialhanteringslösning för flytt av vagnar. Vagntransportören har en automatisk gripenhet och kan anpassa sin greppvinkel för att automatiskt gripa tag i vagnen. Det gör vagntransportören till en perfekt lösning för påfyllning på linjesidan vid löpande band och för orderhantering för e-handel i en distributionscentral.

Text Katarina Elner-Haglund,
redaktör maskinnyheter, nord emballage

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning