Nu går Förpackningsgillet till Sveriges Riksdag...

PUBLICERAD: 24 januari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Den 10 februari ska Svenska Förpackningsgillet gå på studiebesök på Sveriges Riksdag. En aktivitet som väckt stort intresse bland gillesmedlemmarna. (Foto: Melker Dahlstrand)

Svenska Förpackningsgillet går till riksdagen! Nåja, det är inte fullt så dramatiskt, som det låter, utan i stället rör det sig om ett studiebesök som Gillet ska göra i februari! Studiebesöket sker den 10 februari och intresset att deltaga rapporteras vara stort bland medlemmarna. ”Endast ett fåtal platser kvar!”, skriver gillesstyrelsen i ett pressmeddelande.

Anmäla till studiebesöket på Sveriges Riksdag ska göras direkt till SFG:s ordförande Joakim Stockhaus (joakim.stockhaus@pros.se).

Bland övriga inplanerade Gillesaktiviter under vintern/våren 2016 kan nämnas att man har en nätverksträff på Bishop Arms i Stockholm torsdagen den 11 februari klockan 18.00 och en annan nätverksträff i Norrköping i mitten av mars. Information om exakt datum, tidpunkt och plats för denna träff, vilken även kommer att innehålla studiebesök och föredrag, kommer att finnas på Gillets hemsida.

Gillets årsmöte kommer att ske den 14 april i Örebro. Mer information om årsmöte kommer senare.
SFG vill också påminna om möjligheterna för i första hand studerande inom förpackningsområdet att ansöka om stipendium från Åke Sahlins Stipendiefond. Mer information kan erhållas från Gillets sekreterare Mikael Gällstedt (Mikael.Gallstedt@innventia.com)

Gillesmedlemmar och andra uppmanas att kolla på SFG:s hemsida för information om aktuella aktiviteter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx