Nu går Förpackningsgillet till Sveriges Riksdag...

PUBLICERAD: 24 januari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Den 10 februari ska Svenska Förpackningsgillet gå på studiebesök på Sveriges Riksdag. En aktivitet som väckt stort intresse bland gillesmedlemmarna. (Foto: Melker Dahlstrand)

Svenska Förpackningsgillet går till riksdagen! Nåja, det är inte fullt så dramatiskt, som det låter, utan i stället rör det sig om ett studiebesök som Gillet ska göra i februari! Studiebesöket sker den 10 februari och intresset att deltaga rapporteras vara stort bland medlemmarna. ”Endast ett fåtal platser kvar!”, skriver gillesstyrelsen i ett pressmeddelande.

Anmäla till studiebesöket på Sveriges Riksdag ska göras direkt till SFG:s ordförande Joakim Stockhaus (joakim.stockhaus@pros.se).

Bland övriga inplanerade Gillesaktiviter under vintern/våren 2016 kan nämnas att man har en nätverksträff på Bishop Arms i Stockholm torsdagen den 11 februari klockan 18.00 och en annan nätverksträff i Norrköping i mitten av mars. Information om exakt datum, tidpunkt och plats för denna träff, vilken även kommer att innehålla studiebesök och föredrag, kommer att finnas på Gillets hemsida.

Gillets årsmöte kommer att ske den 14 april i Örebro. Mer information om årsmöte kommer senare.
SFG vill också påminna om möjligheterna för i första hand studerande inom förpackningsområdet att ansöka om stipendium från Åke Sahlins Stipendiefond. Mer information kan erhållas från Gillets sekreterare Mikael Gällstedt (Mikael.Gallstedt@innventia.com)

Gillesmedlemmar och andra uppmanas att kolla på SFG:s hemsida för information om aktuella aktiviteter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432