Nu går Druvan från svart till återvinningsbart transparent

PUBLICERAD: 6 april 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Druvan byter ut den svarta plastflaskan för såskulören Guldsoya mot en återvinningsbar transparent plastflaska. (Bild Druvan)

Varumärket Druvan fasar ut sin svarta plastflaska för såskulörprodukten Guldsoya och ersätter med en transparent och 100 procent återvinningsbar plastflaska.

Druvan skriver i ett pressmeddelande att man har satt smak på svenska måltider sedan 1874. Varumärket ägs i dag av Kavli, som har som strategi att minimera sin miljö- och klimatpåverkan, bland annat genom smartare förpackningar.

”Nu tar vi ytterligare ett kliv genom att påbörja vår utfasning av svart plast. Först ut är Druvan Guldsoya som får ett nytt utseende, då vi byter från svart flaska till en transparent flaska. Skiftet kommer att ske successivt med början i april 2022”, säger Johanna Plata, varumärkeschef för Druvan.

Kavli står sedan 2018 bakom det branschgemensamma Plastinitiativet som lanserades av DLF (Dagligvaruleverantörers Förbund). Målsättningen är att senast år 2025 ska alla plastförpackningar, som medlemsföretagen sätter på marknaden, gå att materialåtervinna.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup