Nu är hög tid för anmälan till Metsä Boards designtävling

PUBLICERAD: 5 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Förpackningsgurun Lars G Wallentin är en av de namnkunniga experterna och medlemmarna i tävlingsjuryn.

Nu närmar sig slutdatumet för att lämna in bidrag till Metsä Board designtävling ”Better with Less – Design Challenge”. 31 mars är sista anmälningsdag.
Varje dag används miljarder konsumentförpackningar i världen och antalet ökar. Med designtävlingen ”Better with Less – Design Challenge” vill Metsä Board inspirera kreatörer och förpackningsdesigners att bidra till att hitta nya och mer miljöanpassade förpackningslösningar för några av de mest använda och snabbast växande slagen av konsumentprodukter.

Tävlingsjuryns ordförande Cyril Drouet är mycket nöjd att denna tävling för bättre hållbarhet har fått mycket positiv uppmärksamhet och att så många idéer till miljömässigt hållbara förpackningslösningar redan kommit in från hela världen.

”De mest spännande bidragen hittills visar en förståelse för miljömässiga konsekvenser liksom en entusiasm för föreställa sig nya livsstilar samt en beslutsamhet att förändra förpackningsvärlden”, säger Cyril Drouet, som till vardags är design- och innovationschef hos Metsä Board..

En namnkunnig expertjury bedömer de olika bidragen, som kommer in till ”Better with Less – Design Challenge”. Bland jurymedlemmarna kan nämnas välkände förpackningsgurun Lars G Wallentin, varumärkes- och förpackningsdesignern Terri Goldstein, strategen och specialisten på förpackningars hållbarhet Peter Désilets, med flera.

Det stora priset för ”Better with Less – Design Challenge” är på 10.000 euro (drygt 100.000 kronor) . Tävlingen är också öppen för studenter och Metsä Board erbjuder för dem ytterligare ett pris i form av en praktikperiod för en student hos Metsä Boards design team i Shanghai.

Bidrag till tävlingen tas emot fram till och med 31 mars 2018. Mer information och anmälan på tävlingens hemsida. Finalister och vinnare kommer att annonseras under våren 2018

N.B.: Hugade tävlingsdeltagare har dessutom möjligheten att deltaga med samma idé eller koncept i två designtävlingar samtidigt, eftersom ”Better with Less – Design Challenge” samarbetar med Pro Cartons tävling ”Young Designers Award”. Den europeiska kartongorganisationen Pro Carton vill med sin tävling uppmuntra innovativ design med kartong för att minska eller ersätta plast som förpackningsmaterial.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x