Nu är det hög tid att anmäla sig till årets upplaga av ScanStar

PUBLICERAD: 26 april 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Norska Glomma Papp gillar ScanStar och har vunnit flera priser genom åren. Här visar två medarbetare upp några av de många ScanStar-diplomen, som hänger i företagets speciella ScanStar-showroom! (Bild Glomma Papp)

Anmälningstiden för deltagande i årets upplaga av den nordiska förpackningstävlingen ScanStar är snart slut. 29 maj är sista dag för anmälan. Det meddelar norska Emballasjeforeningen, som arrangerar årets tävling.

Förpackningar, som anmäls till ScanStar, ska vara formgivna, konstruerade och producerade i något av de nordiska länder och ha varit ute på marknaden, innan de anmäls till tävlingen. Även förpackningar, som beställts för ett nordiskt företags räkning, kan delta i tävlingen. Anmälare av förpackningar kan vara formgivare, konstruktörer, förpackningsproducenter eller användare.

De förpackningar, som uppfyller kriterierna enligt juryn, erhåller diplom med utmärkelsen ScanStar och får även rätt att använda ScanStar-utmärkelsen i marknadsföring, på förpackningar, etc. En ScanStar-utmärkelse ger dessutom automatiskt rätt att anmäla sig till och delta i den globala förpackningstävlingen WorldStar.

En ScanStar-utmärkelse, som används i ett företags marknadsföring, kan vara ett utmärkt sätt att sprida kännedom om bolaget och dra uppmärksamhet till dess produkter.

Ett företag, som gärna deltar i ScanStar och som vunnit flera utmärkelser genom åren, är norska Glomma Papp. Företaget har gjort det till något av en strategi att vinna priser för att visa att man är bra på produktutveckling.

”Vi har en egen avdelning med skickliga produktutvecklare och det är en avdelning som hålls intakt, även om vi skulle behöva dra ner på arbetsstyrkan” säger Glomma Papps marknadschef Bjørn Ivar Larsen.

På Glomma Papp finns till och med ett speciellt showroom, där man visar sina ScanStar- och WorldStar-diplom. Och de blir bara fler och fler.

”Vår produktutveckling bidrar till nya priser – och nya beställningar. Kunderna känner till ScanStar- och WorldStar-priserna och vi väljs som leverantörer för att vi är bra på produktutveckling”, förklarar Bjørn Ivar Larsen.

29 maj är sista dag för anmälan till årets upplaga av 50-års jubilerande ScanStar.

Den årliga ScanStar-tävlingen, som i år firar 50 års jubileum, arrangeras i regi av Scandinavian Packaging Association (SPA), som består av de nationella förpackningsorganisationerna i Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige. Arrangörskapet alternerar mellan länderna och i år är det alltså norska Emballasjeforeningen, som står som arrangör.

Anmälda och inskickade bidrag till årets ScanStar bedöms av en jury, som ser på tävlingsbidragen ur ekonomisk, teknisk och miljömässig synpunkt och tar hänsyn till bidragens grafiska utformning, hanterbarhet och funktion genom hela distributionskedjan, etc.

Juryn sammanträder i juni och juryns beslut kommer att offentliggöras strax efter sammanträdet. Själva ScanStar-utmärkelserna kommer sedan att delas ut i samband med norska Emballasjedagene i november.

Anmälan till årets ScanStar kan göras på Emballasjeforeningens hemsida. Där finns också en nedladdningsbar broschyr med regler, etc. för tävlingen. Kom ihåg: 29 maj är alltså sista dagen för anmälan!

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy