Nu är det dags att anmäla sig till årets Scanstar!

PUBLICERAD: 22 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Dags att anmäla sig till årets Scanstar-tävling!|Glada Scanstar-vinnare vid fjolårets prisutdelning på Scanpack i Göteborg.

Nu börjar det bli dags att anmäla bidrag till den samnordiska förpackningstävlingen Scanstar! Prisutdelningen sker i Norge – men anmälda bidrag ska skickas till Danmark..!
Scanstar arrangeras av SPA (Scandinavian Packaging Association) och alternerar mellan de nordiska länderna. I år är det ”Den Norske Emballasjeforening” (DNA) som har ansvaret för tävlingen och för prisutdelningen, som kommer att ske i anslutning till Emballasjedagene i Sandefjord den 3 november i år.

Prisutdelningen  sker alltså i Norge, men eftersom Scanstar-juryn har förlagt sitt möte till Danmark och Köpenhamn, så ska anmälda förpackningsbidrag skickas dit!

Anmälningstiden till årets Scanstar går ut den 7 juni, då också deltagaravgifter ska vara inbetalda till DNA. Sista datum för när deltagande förpackningarna ska ha anlänt till mottagaren Teknologisk Institut, Emballage og Transport i danska Taastrup är den 14 juni.

Fullständig information om årets Scanstar samt anmälningsblankett, mm, finner du i nedanstående pdf-dokument!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor