Nu ansluter sig även Nestlé till återvinningsappen Bower

PUBLICERAD: 4 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Streckkodsförsedda förpackningar från varumärkena Zoégas, Nescafé och Purina kan nu pantas via återvinningsappen Bower. (Bild Nestlé, Bilden är ett montage)|Jonas Holfve är Nestlés Sverigechef. (Bild Nestlé)|Suwar Mert är grundare av och VD för Bower. (Bild Bower)

Alltfler stora och välkända varumärkesägare ansluter sig nu till den svenska återvinningsappen Bower. Senast i raden är välkända Nestlé, vars förpackningar för varumärkena Zoégas, Nescafé och Purina nu blir pantningsbara via Bower-systemet.

En stor andel plastförpackningar slängs idag i hushållssoporna istället för att sorteras. För att hjälpa konsumenter att sortera sina förpackningar på rätt sätt inleder nu Nestlé ett samarbete med återvinningsappen Bower. Samarbetet innebär att konsumenter av de anslutna varumärkena kan få pantpengar på sitt konto – eller skänka pengarna till välgörande ändamål – när de sorterar sina använda förpackningar och samtidigt via förpackningens streckkod och en smart telefon registrerar åtgärden i Bower-appen.

Jonas Holfve är Nestlés Sverigechef. (Bild Nestlé)

”Våra förpackningsåtaganden slutar inte hos konsumenten, vi måste se till att alla våra förpackningar hamnar på rätt plats. Vi hoppas och litar på att vårt samarbete med Bower kommer bidra till att fler förpackningar sorteras på rätt sätt”, säger Nestlés Sverigechef Jonas Holfve.

Den svenskutvecklade appen Bower gör det möjligt att panta alla typer av förpackningar som har en streckkod. Idén är att öka antalet förpackningar som sorteras på rätt sätt och även ge ett incitament för konsumenter att göra det. Alla poäng, som genereras när konsumenten pantar förpackningen via appen, kan enkelt omvandlas till kontanter eller kuponger som sedan kan användas i butik eller doneras till välgörenhet.

Suwar Mert är grundare av och VD för Bower. (Bild Bower)

”Vi är stolta och glada över att Nestlé satsar på återvinning i ännu större skala. Pantkonceptet har bevisligen fungerat effektivt sedan början av 1980-talet när pantautomater först introducerades. Att digitalisera processen och göra den mer tillgänglig för konsumenterna är nästa steg mot en mer cirkulär värdekedja. Varumärken kan därmed peka sina konsumenter i rätt riktning och effektivt öka återvinningsgraden, det är en win-win-situation”, säger Suwar Mert, VD för Bower.

Mer info om Bower hittar du HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}