Nu anpassar Skånemejerier färgen på sina förpackningar

PUBLICERAD: 4 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Skånemejeriers laktosfria sortiment lanseras nu i hela landet – och med förpackningsfärger anpassade efter resten av Sverige…

Skånemejerier lanserar under våren sitt laktosfria MåVäl-sortiment i hela Sverige. Samtidigt blir färgskalan på förpackningarna densamma som i övriga landet.

I Skåne har mjölkförpackningarna traditionellt haft en annan färgskala än i resten av Sverige. Mellanmjölken är blå – i resten av landet grön. Lättmjölken är röd – i resten av landet blå. Standardmjölken är orange – i resten av landet röd. Nu ändrar Skånemejerier sina laktosfria förpackningar så att färgskalan för MåVäl-sortimentet blir densamma som i övriga landet. 

”Vi har fått en del kommentarer från skånska konsumenter, som tycker att vi kunde behållit de gamla färgerna, men vi ändrar för att göra det enkelt för konsumenter i hela landet att hitta i mejerihyllan. Och det är ju trots allt insidan som räknas”, säger Charlotte Westergren, som är ansvarig för Skånemejeriers laktosfria sortiment, i ett pressmeddelande.

De senaste åren har visat en kraftig ökning i konsumtionen av laktosfria mejeriprodukter. En möjlig anledning är att de laktosfria produkterna i dag är så bra att hela hushållet väljer att gå över till laktosfritt, även om bara en familjemedlem är laktosintolerant.

”Vi märker att frågan om matens ursprung är väldigt viktig för många konsumenter. Vi blir den enda nationella aktören, som enbart har svensk mjölkråvara i vårt laktosfria sortiment. Därför hoppas vi att MåVäl-sortimentet blir ett uppskattat alternativ på fler platser än hemma i Skåne”, säger Charlotte Westergren.

Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x