Norska Thinfilm hämtar sin nye VD från USA-företag

PUBLICERAD: 20 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Kevin Barber är utnämnd till ny VD i norska Thinfilm.|Davor Sutija lämnar Thinfilm efter drygt åtta år som VD.

Norska plastelektronikföretaget Thin Film Electronics ASA (Thinfilm) har utnämnt Kevin Barber till ny VD efter Davor Sutija, som lämnar företaget efter drygt åtta år på VD-stolen.

Kevin Barber kommer närmast från USA-baserade företaget Synaptics, som tillverkar pekskärmar, bildprocessorer och sensorer för avläsning av fingeravtryck, mm. Han börjar sin nya tjänst redan den 26 november.

Davor Sutija, som nu lämnar Thinfilm med kort varsel, har varit VD sedan juli 2010. Under hans chefskap har Thinfilm blivit en ledande aktör på marknaden för tryckt elektronik och deras NFC-lösningar (Near Field Communication) får ständigt nya användare. Thinfilm skriver i ett pressmeddelande att bolaget nu snabbt är på väg in i en kommersialiseringsfas med större volymer inom NFC-lösningarna.

Eftersom den nye VD:n Kevin Barber är amerikansk medborgare och bosatt i USA, kräver hans utnämning i Thinfilm att norska ministeriet för handel, industri och fiske gör ett undantag från villkoren för uppehållstillstånd enligt norska aktiebolagslagen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x