Norska plastflaskor förses med svenska kapsyler

PUBLICERAD: 13 augusti 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Norska Idun Tomatketchup och Idun Pölsesennep har fått specialdesignade kapsyler från Emballator Växjöplast.

Orkla Foods Norge har lanserat en ny storlek på plastflaskorna till Idun Tomatketchup och Idun Pölsesennep. Flaskorna innehåller 200 respektive 210 gram och produkterna är ”perfekta på tur”, vilket torde passade det friluftsälskande norska folket..!
För att få perfekta kapsyler till de nya flaskorna valde Orkla Foods Norge att anlita svenska Emballator Växjöplast, som ingår i Emballatorgruppen, som i sin tur ägs av familjeföretaget Herenco.

”Eftersom Idun har en smått ikonisk design, var det viktigt att hitta rätt proportioner på förpackningen. Och vi hade inte lyckats så bra, som vi gjort, om inte Växjöplast hjälpt oss att fått rätt design på kapsylen”, säger Kjersti Hurum Trömborg, projektansvarig hos Orkla Foods Norge.

Emballator Växjöplast är livsmedelscertifierade enligt ISO 22.000. Kapsyler och andra förslutningar i plast till livsmedelsförpackningar är ett prioriterat segment för bolaget.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium