Norska Norner har utsett ny verkställande direktör

PUBLICERAD: 1 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Kjetil Larsen är ny VD i norska Norner.|Förre VD:n Tine Rørvik blir direktör hos Norners ägare SCG Chemicals.

Kjetil Larsen blir ny VD i norska plast- och polymerutvecklingsinstitutet Norner. Han efterträder Tine Rørvik, som blir direktör hos Norners huvudägare, thailändska SCG Chemicals.

Norner skriver i ett pressmeddelande att Kjetil Larsen har en doktorsgrad i polymerteknologi och 25 års erfarenhet från stora internationella företag. Han kommer närmast från en post som chef för energidisponering och handel i Skagerak Kraft AS. Dessförinnan har han arbetat inom polymerverksamheter som Protan, Amiantit/Flowtite och Borealis.

”Jag gläder mig och är nu på plats i Norner. Bolaget har uppnått inspirerande resultat och jag vet att detta är tack vare många duktiga anställda”, säger Kjetil Larsen i en kommentar.

”Vi är stolta över att kunna önska Kjetil välkommen som ny VD för Norner och ser fram emot att han ska bidraga till ytterligare tillväxt och succé för företaget”, säger Cholanat Yanaranop, koncernchef i SCG Chemical och styrelseordförande i Norner.

Norners tidigare VD Tine Rørvik blir nu direktör hos Norners ägare SCG Chemicals, där hon ska leda deras aktiviteter i Europa. Hon blir också medlem i Norners styrelse.

Thailändska SCG Chemicals förvärvade Norner i början av år 2015. Läs HÄR!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x