Norrländska livsmedelsproducenten Nyhléns Hugosons har investerat drygt åtta miljoner kronor i en ny maskinpark för skivning och paketering av köttprodukter i sin produktionsanläggning i Skellefteå.
Investeringen görs för att möta en ökande efterfrågan på lokalproducerade kött- & charkprodukter från Norrland och för att skapa långsiktiga förutsättningar för en ökad produktion i Skellefteå.
”Med den nya skivningsmaskinen och de nya förpackningsmaskinerna kommer vi att kunna fortsatt erbjuda våra norrländska kunder lokalproducerade köttprodukter av högsta kvalitet i moderna förpackningslösningar”, skriver Nyhléns Hugosons i ett pressmeddelande.
Till sitt sortiment av norrländska köttprodukter i olika förpackningslösningar kan Nyhléns Hugosons med investeringen nu även erbjuda produkter i en ny, smart vakuumförpackning.
”Vakuumförpackningen gör att köttet blir mörare samt att man får en längre hållbarhet på produkterna, vilket leder till ett minskat matsvinn”, säger Anna Ahlqvist, marknadschef på Nyhléns Hugosons.
Företaget har anläggningar i Luleå (slakt, styckning och charkproduktion), Skellefteå (paketering av kött, kallskänk och transport) och Ullånger (slakteri). I koncernen ingår även Guldfisken Kök AB (kyld färdigmat) och Änge Chark AB (charkproduktion). Nyhléns Hugosons har idag ca 230 medarbetare och omsätter nästan 600 miljoner kronor.
”Vi ser en fortsatt potential att utveckla vårt kunderbjudande och därmed öka produktionen av lokalproducerade produkter i Skellefteå. Vi ser även att dessa investeringar stärker samarbetet med våra norrländska bönder”, säger Magnus Nilsson, VD på Nyhléns Hugosons.