Norrländsk charkproducent lanserar vakuumförpackningar

PUBLICERAD: 27 februari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Livsmedelsföretaget Nyhléns Hugosons lanserar charkprodukter i en ny, smart vakuumförpackning.

Norrländska livsmedelsproducenten Nyhléns Hugosons har investerat drygt åtta miljoner kronor i en ny maskinpark för skivning och paketering av köttprodukter i sin produktionsanläggning i Skellefteå. 
Investeringen görs för att möta en ökande efterfrågan på lokalproducerade kött- & charkprodukter från Norrland och för att skapa långsiktiga förutsättningar för en ökad produktion i Skellefteå.

”Med den nya skivningsmaskinen och de nya förpackningsmaskinerna kommer vi att kunna fortsatt erbjuda våra norrländska kunder lokalproducerade köttprodukter av högsta kvalitet i moderna förpackningslösningar”, skriver Nyhléns Hugosons i ett pressmeddelande.

Till sitt sortiment av norrländska köttprodukter i olika förpackningslösningar kan Nyhléns Hugosons med investeringen nu även erbjuda produkter i en ny, smart vakuumförpackning.

”Vakuumförpackningen gör att köttet blir mörare samt att man får en längre hållbarhet på produkterna, vilket leder till ett minskat matsvinn”, säger Anna Ahlqvist, marknadschef på Nyhléns Hugosons.

Företaget har anläggningar i Luleå (slakt, styckning och charkproduktion), Skellefteå (paketering av kött, kallskänk och transport) och Ullånger (slakteri). I koncernen ingår även Guldfisken Kök AB (kyld färdigmat) och Änge Chark AB (charkproduktion). Nyhléns Hugosons har idag ca 230 medarbetare och omsätter nästan 600 miljoner kronor.

”Vi ser en fortsatt potential att utveckla vårt kunderbjudande och därmed öka produktionen av lokalproducerade produkter i Skellefteå. Vi ser även att dessa investeringar stärker samarbetet med våra norrländska bönder”, säger Magnus Nilsson, VD på Nyhléns Hugosons.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x