Nordvalls köper LariTryck och blir jätte i Skandinavien

PUBLICERAD: 3 maj 2021
UPPDATERAD: 25 januari

|Patrik Jenemark är Vd på Nordvalls.han ser LariTryck som ett intressant tillskott till företaget.

Nordvalls Etikett AB förvärvar LariTryck AB och blir genom köpet en av de största etikettillverkarna på den skandinaviska marknaden. Med köpet av LariTryck växer Nordvalls i  såväl omsättning som personalstyrka och adderar en välskött verksamhet med stor kunskap om etiketter till bolaget.

Genom förvärvet blir LariTryck en del av Nordvalls Etikett, helägt av Lübeckbaserade Possehl Identification Solutions. Nordvalls omsättning växer därmed från 430 MSEK (2020) till ca 620 MSEK. Antalet medarbetare i Sverige ökar från 115 till 173.

”Nordvalls mål är att växa organiskt såväl som med förvärv och LariTryck är ett bra komplement till våra befintliga tryckerier. LariTryck arbetar med långsiktiga och nära kundrelationer och har precis som vi en modern maskinpark”, säger Nordvalls VD Patrik Jenemark.

LariTryck AB, med anläggningar i Bjuv och Nässjö, tillverkar etiketter för konsumentvaror och industriprodukter. Tryckeriet startades 1977 i Ödåkra utanför Helsingborg av Bengt Ripa och har fram till idag drivits i familjens regi. LariTryck blir genom förvärvet, i likhet med Nordvalls, en del av Possehl Group.

”Vi är glada över att bli en del av Nordvalls Etikett som har entreprenörsdrivna och långsiktiga ägare”, säger Johan Ripa, VD för LariTryck.

LariTryck kommer att fortsätta drivas med Johan Ripa som VD.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax