Nordvalls Etikett har sålts till tysk företagskoncern

PUBLICERAD: 17 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Nordvalls VD Patrik Jenemark är positiv till de nya ägarna. ”Nu kan vi påskynda processen att investera för framtiden”|säger han.

En av Sveriges ledande etikettleverantörer, Nordvalls Etikett AB i skånska Sjöbo, har idag, den 18 april 2017, förvärvats av den tyska koncernen Possehl Group.
”Förvärvet är ett utmärkt komplement till våra dotterbolag LogoPak Systems och Novexx Solutions, som är verksamma inom samma segment”, säger Dietrich Barsch, VD för affärsområdet Identification Solutions, inom vilket Nordvalls kommer ingå.

De tre företagen LogoPak Systems, Novexx Solutions och Nordvalls kommer att bilda en bolagsgrupp, som erbjuder maskiner, mjukvara och etiketter relaterade till produktidentifikation.

”Vår styrka är att skapa långsiktig och lönsam utveckling i våra dotterbolag och vi har den finansiella styrkan att säkerställa de resurser som krävs. Vi kommer säkerställa att Nordvalls har den nödvändiga strukturen på plats för att ta företaget till nästa nivå”, fortsätter Dietrich Barsch.

Nordvalls VD Patrik Jenemark är mycket positiv till de nya ägarna.

”Vi är på rätt väg. De effektiviseringar, som vi gjorde under 2016, medförde att vårt rörelseresultat förbättrades väsentligt. Tack vare de resurser, som våra nya ägare tillhandahåller, kan vi nu påskynda processen att investera för framtiden. Som ett första steg investerar vi i nya maskiner till vår produktionsanläggning i Kungälv”, säger Patrik Jenemark.

Nordvalls, med sin 110 år långa historia, lämnar genom denna transaktion nu den familjeägda eran och de före detta aktieägarna är nöjda med att lämna över bolaget till en ny, finansiellt stark ägare, som har möjlighet att ytterligare utveckla verksamheten.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a