Nordisk premiär för Konica Minoltas nya digitala press

PUBLICERAD: 14 januari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Konica Minoltas digitala etikettpress Accurio Label 190 trycker etiketter från rulle till rulle.

Lundéns Tryckeri i Partille, har investerat i en digital etikettpress från Konica Minolta. Pressen, med beteckningen Accurio Label 190, är den första i Norden.
Förutom den digitala etikettpressen har Lundéns också investerat i en konverteringsmaskinen GM dc330 miniFLEX utrustad med UV-lackverk, spotlack, laminering, foliering, stansning, rensdragning samt slit/rewind.

AccurioLabel 190 bygger på Konica Minoltas tonerarkpress C1070. Pressen trycker från rulle till rulle utan behov av specialmedia eller förbehandling av ytan med coating eller primer. Konica Minoltas nya etikettpress är förberedd med en bypass för möjlighet att köra konverteringsmaskinen on-line. Mediabredd: 330 eller 250 mm. Hastighet: 9.45, 13.5 alternativt 18,9 m/min 

”Vårt mål är att kunna hjälpa våra kunder med konkurrenskraftiga och nytänkande lösningar inom etikettproduktion och andra delar av industriell print. Det är ett nytt fokusområde för oss inom Konica Minolta”, säger Mikael Pettersson, produktchef för Industrial Printing på Konica Minolta i Sverige.

Lundéns använder olika trycktekniker, bl a digital- och flexotryck. En stor del av verksamheten består i tryck av etiketter, som används för information på olika typer av produkter.

”Vi har under en tid funderat på hur vi ska vidareutveckla vår digitala produktion. Konica Minolta har presenterat både en affärslösning och en produkt, som väl uppfyller våra utvecklingsbehov och våra kunders krav på kvalitet”, säger Hans Sandén, VD Lundéns Tryckeri.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x