Nordisk Bioplastförening ställer in årsmötet pga coronaviruset

PUBLICERAD: 10 mars 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Coronaviruset snabba spridning världen över gör att Nordisk Bioplastförening väljer att ställa in sitt planerade öppna årsmöte i Göteborg den 18 mars. Föreningen räknar med att kunna hålla årsmötet under senhösten i år i stället och då med samma omfångsrika program och deltagande talare.

Bioplastorganisationen Nordisk Bioplastförening (NBF) meddelar att man ställer in sitt planerade öppna årsmöte i Göteborg den 18 mars på grund av coronaviruset.

Coronavirusets härjningar kan inte ha undgått någon. Många evenemang ställs in och stora folksamlingar kan med fördel undvikas. NBF:s styrelse har därför vid ett extra styrelsemöte beslutat att det bästa i dagsläget är att ställa in årsmötet den 18 mars och i stället se framåt.

NBF räknar med att det öppna årsmötet i stället kommer att kunna hållas under senhösten i år och då förhoppningsvis med samma späckade och intressanta program med deltagande av ledande bioplastexperter.

”Vi är ledsna för det besvär det här kan ge dig, som tänkt komma till det öppna årsmötet, men känner att vi har tagit rätt beslut i en besvärlig situation.  Vi hoppas du instämmer i det”, säger NBF i ett uttalande.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x