Nolato Group stärker närvaron i Europa genom förvärv

PUBLICERAD: 27 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”Förvärvet öppnar dörren till ett stort antal nya och internationellt ledande kunder”

Torekovsbaserade polymer- och formsprutningsföretaget Nolato har tecknat avtal avseende förvärv av schweiziska företaget Treff AG. Nolato skriver i ett pressmeddelande att Treff , som omsätter drygt 450 miljoner kronor på årsbasis med god lönsamhet, ger en stärkt kundbas och geografisk expansion inom såväl Nolato Medical som Nolato Industrial.

Treff tillverkar bland annat förbrukningsmaterial för diagnostik inom sjuk- och egenvård (in-vitro-diagnostics, IVD) samt tekniskt avancerade precisionskomponenter till olika industrisegment.

”Genom förvärvet får vi egen närvaro i den tysktalande delen av Europa. Det öppnar dörren till ett stort antal nya och internationellt ledande kunder, inte minst inom medicinteknik, varav flera redan idag är befintliga kunder till Treff”, konstaterar Nolatos koncernchef Christer Wahlquist.

Treff har cirka 190 medarbetare vid sin anläggning i Degersheim, i kantonen St. Gallen, Schweiz. Bolaget grundades 1946 och har varit familjeägt sedan dess. Nuvarande management kommer att vara kvar i verksamheten.

”Förvärv är en viktig del av vår tillväxtstrategi och vi arbetar kontinuerligt för att skapa aktieägarvärde genom att finna kompletterande kvalitetsbolag, som har goda marknadspositioner samt en hög teknisk nivå. Treff är ett välskött och välinvesterat bolag som passar väl in i vår kultur”, tillägger Christer Wahlquist. 

Affären kommer att slutföras under första veckan i oktober, då även konsolidering sker. Affären bedöms medföra en marginell positiv effekt på Nolatos vinst per aktie under innevarande år. Omkring två tredjedelar av Treffs verksamhet kommer framöver att redovisas inom Nolato Industrial och en tredjedel inom Nolato Medical

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432