Nilpeter A/S förstärker med chef för Panorama-produkter

PUBLICERAD: 23 maj 2016
UPPDATERAD: 25 januari

I Nilpeters teknologicenter i Slagelse studerar Søren Ringbo

Danska tryckpresstillverkaren Nilpeter A/S, med huvudsäte i Slagelse, har anställt Gernot Schneider som produktchef för digitala UV-bläckstrålelinjen Panorama.
Nilpeter skriver i ett pressmeddelande att Gernot Schneider har mer än 20 års erfarenhet inom den digitala tryckindustrin och hans roll i Nilpeter blir nu att med sin omfattande kunskap stödja Nilpeters kunder inom det digitala produktområdet Panorama.

Panorama är en komplett digitallösning från Nilpeter, som består av en antingen en fristående digital tryckpress eller en kombination av den digitala pressen och en konverteringsutrustning.

”Gernots djupa kunskaper på bläckstråleområdet och hans tekniska nyfinkenhet kommer att vara mycket fördelaktigt för Nilpeters digitala team”, säger Søren Ringbo, chef för Nilpeters digitala produkter.

Gernot Schneider har en imponerande meritlista i branschen med ledande befattningar hos bland annat Screen Europe och HP indigo, samt som VD för konsultföretaget ARTC.

”Nyckeln till framgång är tillförlitlighet och högsta kvalitet och jag tycker att Nilpeter har det bästa produkterbjudandet”, säger Gernot Schneider.

Gernot Schneider, som kommer att vara baserad i Bryssel, tillträdde sin tjänst hos Nilpeter den 10 maj.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x