Nexam Chemical förvärvar Plasticolor Sweden i Lomma

PUBLICERAD: 7 december 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Plasticolor tillverkar masterbatch- och additivprodukter till plastindustrin.

Lund-baserade Nexam Chemical har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i den privatägda svenska masterbatchtillverkaren Plasticolor Sweden AB, med huvudsäte i Lomma, norr om Malmö, för totalt 116 miljoner kronor.

Plasticolor är en internationellt etablerad tillverkare av masterbatch- och additivprodukter till plastindustrin, med produktion och försäljning i sammanlagt sex länder. Genom förvärvet säkerställer Nexam Chemical tillgång till produktionskapacitet av mycket hög klass, vilket bland annat betyder att bolaget nu kan utvidga sitt produkterbjudande och accelerera sin tillväxt.

”Nexam Chemical får nu tillgång till produktionsteknologi och kapacitet som passar perfekt för våra behov. Det öppnar också dörrar för framtida etablering i nya segment”, säger Anders Spetz, VD i Nexam Chemical.

”Vi har sett vilka synergier och värden våra verksamheter kan skapa tillsammans. De båda bolagen kompletterar varandra väl och vi ser att vårt gemensamma kunnande skapar nya kunderbjudande, vilka kommer generera värde och en långsiktig lönsam tillväxt”, säger Håkan Linné, VD och medgrundare av Plasticolor.

Nexam skriver i ett pressmeddelande att köpet av Plasticolor ger Nexam Chemical produktionsresurser och teknologi, som innebär ytterligare produktmöjligheter, förbättrade marginaler samt tillgång till nya kunder och marknadssegment, utöver de tre områden – polyetenrör, skum av polyestrar samt högprestandaapplikationer – som idag är Nexam Chemicals fokus.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x