Nestlé skapar forskningscenter för livsmedelsförpackningar

PUBLICERAD: 18 februari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Livsmedelsjätten Nestlé ska inrätta ett forskningscenter för utveckling av uthålliga förpackningslösningar. (Bild Nestlé)|”Vi vill vara ledande inom utveckling av de mest hållbara förpackningarna för våra livsmedel- och dryckesprodukter”, säger Nestlés VD Mark Schneider. (Bild Nestlé)

Globala livsmedelsjätten Nestlé, med huvudsäte i schweiziska Vevey, ska inrätta Nestlé Institute of Packaging Sciences, som blir ett forskningscenter för utveckling av uthålliga, funktionella och miljövänliga förpackningslösningar.

Institutet, som ingår i Nestlés globala forskningsorganisation, ska placeras i Lausanne, Schweiz, och får cirka 50 anställda. Förutom ett högmodernt laboratorium kommer institutet även att ha utrustning för snabb produktion av förpackningsprototyper, etc.

Nestlé skriver i ett pressmeddelande att forskningsinstitutet är ett viktigt steg på vägen till företagets åtagande att senast år 2025 ha hundra procent återanvändbara eller återvinningsbara förpackningar.

”Vi vill vara ledande inom utveckling av de mest hållbara förpackningarna för våra livsmedel- och dryckesprodukter. För att uppnå detta ökar vi vår forskningskapacitet för att utveckla nya förpackningsmaterial och lösningar. Därigenom hoppas vi kunna hantera det växande problemet med förpackningsavfall, i synnerhet frånplast.”, säger Nestlés VD Mark Schneider.

I det nya forskningsinstitutet kommer man att ha ett nära samarbete med partners, leverantörer, start-up-företag, etc. och i forskningen ska man utvärdera säkerheten och funktionaliteten hos olika hållbara förpackningsmaterial. Forskningsområdena kommer att omfatta återvinningsbara, biologiskt nedbrytbara eller komposterbara polymerer, funktionellt papper, samt nya förpackningskoncept och tekniker för att öka återvinningsförmågan hos plastförpackningar. De nya lösningarna kommer att noga testas i olika produktkategorier, innan de får ingå i Nestlés globala produktportfölj.

”Förpackningar spelar en avgörande roll för att vi ska kunna leverera säkra och näringsrika produkter till våra konsumenter. Det nya institutet för förpackningsforskning kommer att göra det möjligt för oss att påskynda utvecklingen av miljövänliga och uthålliga förpackningslösningar med hög prestanda”, säger Stefan Palzer, Nestlés Chief Technology Officer.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx